Connect with us

Lifestyle

Danas je Svetski dan sreće: Odlučno zakoračite u svet bez briga

Published

on

Danas je dan kada treba da zaboravite na sve svoje sekiracije i kažete “cheese”, iako vas niko ne fotografiše. Budući da je 20. mart i zvanični početak proleća, to je razlog više da budete raspoloženi.

Fokusirajte se na ono što jeste

Ne možete sebi da priuštite odlazak na večeru u neki skup restoran, pritiskaju vas praznici koji dolaze i niste se 10 godina mazili sa nekim ko vam se iskreno dopada. Pa, svi imamo slične probleme – uvek nešto ne može ili je dovoljno daleko da mislimo da je nemoguće.

Šta u vašem životu ide po planu? Kada previše mislite na ono što ne valja, koliko vremena posvećujete onome što je dobro? Pokušajte da mislite par minuta na nešto što vam prija a dešava se oko vas. Vama se dešava. Nikad nije sve crno. Ne samo da ćete se osećati bolje već ćete privući više lepih stvari na sebe. Ne možete da se setite ničeg lepog? A topla kupka ili voćni kup?

Ispustite (iluziju da imate) kontrolu u svojim rukama

U velikom gradu se osećamo loše jer se poistovećujemo sa stvarima koje nam stvaraju identitet: posao, ulice, prijatelji, tela… Sve je u stalnoj dinamici i van kontrole. Pokušajte da pustite da se stvari odvijaju oko vas, a ne sa vama. Posmatrajte. Svoj identitet treba da bude samo vaš, onako kako ga vi stvarate i želite. Jedina stvar, možda, na koju možete uticati je način na koji reagujete na promene. Zato se zavalite, pustite haos da ide svojim tokom i nemojte da dozvolite da vas to spusti.

Zaboravite ciljeve

Previše se opterećujemo time da budemo najbolji, najbrži i najpametniji. Kada ne uspemo, tonemo najdublje moguće. Ono što bi trebalo da bude svakodnevni amin za sve je da svaki dan budemo veseli, nasmejani i zadovoljni. Iznenadićete se koliko će vam se uspeha uz to izroditi. Nećete ih sve ni primetiti.

Podignite nivo endorfina

Možete piti po celu noć ali će vam joga više pomoći da se osećate tako dobro, ili bolje. Serotonin, hormon sreće, neurotransmiter dobrog osećaja, se ispušta kada vežbate. Joga podiže energiju u telu tako da imate ravnotežu koja podstiče osećaj zadovoljstva i osećaj da ste pomalo „zakucani“. S tim je sve u redu. Bacite se na malo meditacije i zelenog soka i uživajte u svom „srećnom koktelu“.

Živite u trenutku

Najviše smo pod stresom kada mislimo o tome kako će nas budućnost tretirati. Sećate se da nikad ne živimo u prošlosti već u sadašnjosti i da se ništa ne dešava u budućnosti već u trenutku u budućnosti. Sadašenjm trenutku u budućnosti. Ako uspete da se koncentrišete na sada, pobedili ste sami sebe! Svaki sadašnji trenutak stvara sledeći koji je opet sadašnji i tako stvarate sebi krug sadašnjosti a to je vrlo malo i na to se lako utiče.

(superzena.b92.net)

Popularno