Danas drugi krug izbora za gradonačelnika Mostara

Sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara održat će danas u 15,30 sati, a vijećnici bi trebali birati novog gradonačelnika.

FOTO: vijesti.ba

U drugi krug izbora za mostarskog gradonačelnika ušli su Mario Kordić (HDZ BiH) i Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar).

U drugom krugu glasanja potrebna je dvotrećinska većina, a ako ni jedan od dva preostala kandidata ne dobije toliku podršku, slijedi treći krug u kojem je dovoljna prosta većina.

Uoči sjednice, s početkom u 10 sati, Koalicija za Mostar pozvala je na razgovore o zajedničkoj programskoj koaliciji predstavnike mostarskih gradskih odbora SDP-a, NS-a, PMP-a.

Inače, uz obavijest o održavanju sjednice na kojoj se održava drugi krug izbora za gradonačelnika Mostara zbog čega su sve oči šire javnosti uprte u Mostar, posebno je istaknuta napomena u kojoj se navodi kako novinari neće moći, kao do sada, pratiti ovu važnu sjednicu.

“Mediji i gosti nastavak Prve sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara neće moći pratiti kao do sada u dvorani broj 003 (prizemlje) zbog već zakazanih termina za vjenčanja. Na početku sjednice mediji mogu uzeti kadrove iz dvorane 101, a na kraju sjednice mogu uzeti izjave. Sjednicu Gradskog vijeća Grada Mostara možete pratiti kao i do sada Youtubeu”, navodi se u najavi.

Inače, nakon sjednice na kojoj se bira gradonačelnik, zakazana je i prva redovna sjednica lokalnog parlamenta na kojoj će biti razmatrano privremeno finansiranje Grada Mostara.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram