DAN D ZA KOSOVO U PONEDELJAK! DAČIĆ U UN! Svetski lideri za okruglim stolom, Albanci POD LUPOM!

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić predstavljaće sutra Srbiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku, na kojoj će biti razmatran Izveštaj generalnog sekretara Ujedinjenih nacija o radu UNMIK-a za period od 16. januara do 15. maja ove godine

FOTO: Tanjug

Ministar Dačić će u izlaganju ukazati na potrebu kontinuiranog razmatranja pitanja KiM na Savetu bezbednosti UN i neophodnost da UNMIK ostane angažovan na doslednom sprovođenju zadatih ciljeva, u nesmanjenom obimu i sa neizmenjenim mandatom, posebno imajući u vidu porast tenzija i nestabilnu bezbednosnu situaciju u Pokrajini, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.


Poslednji upad kosovskih specijalnih jedinica na sever KiM, uključujući i hapšenje i napad na osoblje Misije UN, biće tema u fokusu zasedanja, a ministar Dačić će se, pored toga, osvrnuti i na niz provokativnih akcija Prištine, kojima se pored nepoštovanja dogovorenog iz Briselskog dijaloga, najdrastičnije krši Rezolucija SB UN 1244, navedeno je u saopštenju.


Velika Britanija je na prošlom zasedanju tražila da se obustave sednice o Kosovu, ali je Srbija uspela da izbori da se one nastave.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram