Dačić o spornim naslovnicama: Kakva metafora, to je poziv na ubistvo

BEOGRAD - Stavljanje mete na nekoga teško se može nazvati metaforom, to je poziv na ubistvo, ocjenjuje ministar spoljnih poslova Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić naslovne strana NIN-a i Danasa na kojima je kao meta predstavljen predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

FOTO: Tanjug

On dodaje da ima utisak da se nikada neko tako brutalno nije obračunavao sa političkim protivnikom, kao sto se to danas rade sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem stavljajući mete na njega.

Naveo je da se iz dana u dan ponavljaju pretnje predsjedniku, da mu se stavljaju mete, izmišljaju i ponavljaju laži o njemu i njegovoj porodici, a da se onda za to govori da je u pitanju metafora.

"Kad stavite metu na nekog teško da je to metafora, to je poziv na ubistvo", rekao je Dačić na konferenciji za novinare poslije sastanka sa slovenačkim kolegom Mirom Cerarom i podsjetio da se listu "Identitet" uoči ubistva premijera Zorana Ðinđića pojavio tekst "Ðinđić meta slobodnog strelca" .

"Šta sad ovo znači? Da je Vučić meta slobodnog strelca ili osam slobodnih strelaca", upitao je Dačić.

Naglasio je da je stavljanje mete strašno i nedopustivo, da je to medijska i politička priprema za nasilje i da to više nije politička borba.

"Obaveza svih je da se založe da se ovakvo ponašanje suzbije. Svako ćutanje može da znači i odobravanje", rekao je Dačić.

Само ви радите свој посао! Отварам аутопут Обреновац - Сурчин 18. децембра! Живела Србија!

Погледај слику на Твитеру
754 људи прича(ју) о овоме

Političari, kaže treba da se bave politikom, a onaj ko priziva nasilje nije političar i prema njemu treba da se primjenjuju sve odredbe iz krivičnog Zakonika i Zakona o prekršajima.

Dačić je rekao da ne vjeruje da u Sloveniji neko nekom stavlja metu, jer to, kaže, prevazilazi sve oblike političke borbe.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram