Connect with us

Bosna i Hercegovina

Cvijanović: Isplata klirinškog duga u novcu je rezultat razgovora institucija Srpske i Rusije

Published

on

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da za isplatu klirinškog duga BiH u novcu, a ne u robama, kako je bio slučaj sa drugim zemljama, treba prvenstveno zahvaliti Ruskoj Federaciji.

“Takođe, to je rezultat razgovora koje su institucije Srpske vodile sa ruskom stranom prije nego što je SDA uvela partije Saveza za promjene /SzP/ u vlast na nivou BiH, iako su izgubili izbore”, rekla je Cvijanovićeva.

Na pitanje da prokomentariše izjavu ministra inostranih poslova u Savjetu ministara BiH Igora Crnatka da očekivana uplata klirinškog duga pokazuje da nije istina da stranke SzP koče dolazak sredstava u Republiku Srpsku, Cvijanovićeva je ocijenila da je to “posipanje pepelom”.

“Tako da u Crnatkovoj izjavi ne vidim ništa osim potrebe da partijama SzP pripiše zasluge koje im ne pripadaju, jer znaju da je javnost prozrela njihovu sarajevsku politiku. Kad god su bili u prilici da odlučuju o dolasku sredstava u Republiku Srpsku, uradili su sve ili da blokiraju ili da odgode ili da umanje sredstva namijenjena građanima Srpske”, naglasila je Cvijanovićeva.

Da je vlast na nivou BiH bila ozbiljna u vezi sa klirinškim dugom, rekla je premijer Srpske, taj novac bi bio uplaćen do avgusta prošle godine.

Izvor: Srna

Popularno