Čubrilović: Srpska ima zvaničan stav o NATO

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da Srpska ima zvanični stav kada je riječ o članstvu BiH u NATO-u.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je u oktobru prošle godine Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske kojom se definiše neutralnost Republike u odnosu na postojeće vojne saveze.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenber rekao je da očekuje da ministri inostranih poslova Sjeveroatlantskog saveza na sutrašnjem ministarskom sastanku odobre BiH da pošalje prvi Godišnji program za početak primjene Akcionog plana za članstvo /MAP/ u NATO-u.

"Moramo sačekati i vidjeti da li će vlasti BiH iskoristiti priliku. BiH već ima MAP, sada samo pokazujemo da smo spremni da prihvatimo njihov godišnji program, a oni će donijeti odluku da li će to uraditi", izjavio je Stoltenberg na konferenciji za novinare danas u Briselu.

Prema njegovim riječima, Godišnji program je bitan instrument koji pomaže da BiH sprovede političke, ekonomske i odbrambene reforme.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram