Connect with us

Bosna i Hercegovina

Čović: Ostvariti rezultat koji će omogućiti nastavak borbe za Hrvate

Published

on

SARAJEVO – Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović poručio je danas, tokom radnog sastanka sa članovima Kantonalnog odbora ove stranke u Tuzli, da je na svim, a pogotovo na nivou BiH, neophodno ostvariti izborni rezultat koji će omogućiti nastavak borbe za Hrvate u svim sredinama BiH.

“Taj cilj nema cijenu, jer budućnost Hrvata mora biti u našim rukama”, rekao je Čović na sastanku, kojem su, osim predstavnika Kantonalnog odbora HDZ-a, prisustvovali članovi Predsjedništva stranke Lidija Bradara i Jelka Milićević, te generalni sekretar Miljana Glamuzina.

Čović je istakao da HDZ ima priliku da u Tuzlanskom kantonu bude dio skupštinske vlasti, te da ne vidi drugu stranku koja bi mogla značajnije uticati na rezultat hrvatskih glasova iz tog kantona, sapšteno je iz HDZ-a BiH.

“Dobra komunikacija, rad i rezultat sigurno će iznjedriti i pomake u vidu političkih kadrovskih rješenja hrvatskih predstavnika ovog kantona”, istakao je Čović, koji se osvrnuo i na izmjene Izbornog zakona i političku situaciju u BiH.

Predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a Danijel Vidović je u ime cijelog odbora ove stranke Čoviću dao punu podršku u kandidaturi za reizbor na dužnost hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Popularno