Čokoladnim pomfritom osvajaju svijet

RIJEKA, Dvojica mladih preduzetnika usred krize su pronašli recept za uspjeh – uložili su novac u krompir.

FOTO: pixabay

Dvojica Riječana svoj put do uspjeha pronašli su u prženim krompirićima. Riječ je o lancu pomfrit-barova, koji se proširio i na susjednu BiH, ali njegovi vlasnici ne misle tu da stanu.


Denis Polić i Andrija Čolak su osnovali kompaniju Surf and Fries. Ona funkcioniše po principu specifičnog “royalty fee” programa franšize koji je vezan za ambalažu u kojoj se krompirići prodaju, a za koju imaju patent. I davaocu franšize i franšizerima je u interesu da se proda što više porcija.


A to očigledno ide odlično jer su Riječani tokom 2011. ostvarili prihod od 40.000 evra, a ove godine očekuju rast od 20 odsto.


Ponosni na čokoladne krompiriće


Prije realizacije projekta sjeli su u avion za Ameriku i proputovali je uzduž i popreko kako bi pokupili najbolje ideje za svoj pomfrit-bar. Od četiri vrste krompirića mladi preduzetnici ističu one čokoladne, koje su ponudili prvi u svijetu.


Preduzetnički dvojac ima plan za širenje po cijelom svijetu, pa su tako u pregovorima za proširenje čak na Novom Zelandu i možda u Poljskoj, prenose agencije.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram