Četiri načina da ojačate vezu u junu

Vjerovali ili ne, jun je stigao, a ovaj mjesec možete iskoristiti za poboljšavanje i jačanje vaše veze sa partnerom, nezavisno od toga da li ste u braku ili ne. Svakom paru je potrebno malo izdvojenog vremena i drugačija rutina da bi se vratili u pravi kolosijek, što nije ni malo teško kada znate šta treba da preuzmete.

FOTO: nezavisne

Danas ćemo vam otkriti nekoliko jednostavnih savjeta koji će vam pomoći da vezu podignete na viši nivo.


Da li ćete sve uraditi u sedam dana ili aktivnosti proširiti na čitav mjesec  – na vama je, ali budite sigurni da će vam uspjeti. Saznajte o čemu se radi…


Provedite dan pored vode


Rijeka, jezero, more… Šta vam je bliže ili pristupačnije – vi odaberite, ali je bitno da budete pored vode. Naučno je dokazano da ona ima smirujući efekat. Zato izađite na obalu i provedite čitav dan zajedno. Možete napraviti piknik, otići u cjelodnevnu šetnju, vožnju bicikle i iskoristiti taj trenutak za razgovor o svemu i svačemu.


Ne odgovarajte pitanjima i ne postavljajte ih bespotrebno


Ako je proljeće bilo ispunjeno skoro svakodnevnim raspravama, onda bi trebalo da promijenite svoj način komunikacije i poradite dobro na tome. Zato zaboravite na pitanja, osim kada vas stvarno nešto zanima. Pitanja mogu pokrenuti razmišljanja poput kritike i napadanja, što može izazvati svađu. Umjesto “Zašto kasniš?”, kažite “Bila sam zabrinuta…” i sve će biti drugačije.


Zajedno skuhajte omiljeni obrok


Znate i sami koliko su zdraviji obroci kod kuće, nego bilo gdje napolju, zato jedno veče iskoristite da zajedničkim snagama napravite vaše omiljeno jelo. Pored toga, kuhanje može biti i dobar afrodizijak pa završnica večeri može biti svakakva. Vino je takođe obavezno…


Napravite pauzu od društvenih mreža


Svi znamo da je naša zavisnost od telefona i interneta sve veća i veća, pa zašto ne biste iskoristili period za zbližavanje sa dragim kao i istovremeni odmor od Instagrama i Facebooka? Izazovite sebe i ulazite na aplikaciju jedan ili dva dana, mjesec ili godinu i vidjećete koliko ćete se promijeniti, kako prema, sebi, tako i prema vašem partneru i istovremeno vezi.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram