Carinici oduzeli cigarete i duvan u vrijednosti od 32.000 KM

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na području opštine Pale oduzeli su veću količinu cigareta i rezanog duvana u vrijednosti od 32.000 KM.

FOTO: srpskainfo

– Službenici Odsjeka za sprovođenje propisa RC Sarajevo,  Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u saradnji sa službenicima  Grupe za istrage, pojačali su aktivnosti na sprečavanju nelegalne prodaje akciznih proizvoda, odnosno cigareta i rezanog duvana, na području opštine Pale. Tom prilikom, po uputstvima i nadzoru dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, od jednog lica je oduzeta 5.651 paklica cigareta raznih robnih marki i 22 kilograma rezanog duvana, koji nisu bili obilježeni akciznim markicama BIH. Tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi oko 32.000 KM – navodi se u saopštenju UIO.


U UIO naglašavaju da će se ova roba koristiti kao dokaz u krivičnom postupku protiv osoba za koje postoji osnovana sumnja da je počinilo krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram