Connect with us

Hronika

Brčko: Pronađen nestali Maksim Stanišić

Published

on

Naš tim je bio spreman da se uključi u potragu, međutim, nestala osoba je bila pronađena, kazali su Stanice javne bezbjednosti Brčko Distrikta

Nestali Maksim Stanišić pronađen je danas u Brčkom, nakon trodnevne potrage, potvrdila je glasnogovornica Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ) Majda Kovač.

Nakon što se Stanišić bio udaljio od kuće u nepoznatom pravcu, na teritoriji Brčko Distrikta BiH protekla tri dana tragalo se za njim, a FUZC bila je upućena molba za upotrebu dronova.

Tim FUZC je bio stigao na lokaciju s namjerom da pomogne u potrazi, s obzirom na to da su se tu nalazile minski sumnjive površine te obradivo zemljište zasijano pšenicom, tako da su željeli osigurati da ljudi ne ulaze u minska polja i da se ne unište usjevi.

– Naš tim je bio spreman da se uključi u potragu, međutim, nestala osoba je bila pronađena, nakon čega je prebačena u Hitnu pomoć, gdje će se ustanoviti da li ima nekih povreda – kazala je Kovač, dodajući da će naknadne informacije imati Stanica javne bezbjednosti Brčko Distrikta.

Izvor: oslobođenje.ba

Popularno