Connect with us

Brčko

Brčko: Nova krivična prijava protiv Zdravstvenog centra

Published

on

tuzba-130321. jula prošle godine, na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli umrla je beba koje je prethodnog dana rođena u Zdravstvenom centru Brčko. Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti sepsa.

Tim povodom, porodica Muhadri iz Brčkog predala je Tužilađtvu Brčko distrikta krivičnu prijavu protiv Javne zdravstvene ustanove (JZU) Zdravstveni centar Brčko i odgovornih lica u ovoj ustanovi.

Kako eBrčko saznaje,  prijava je podnesena radi sumnje u počinjenje krivičnog djela nesavjesnog liječenja, u vezi sa nepružanjem adekvatne medicinske pomoći i teškim krivičnim djelima protiv zdravlja ljudi.

Podnosioci tužbe, Jasmina i Halil Muhadripredlažu, koje zastupa Advokatska kancelarija Ajanović iz Tuzle, predlažu da Tužilaštvo izvrši uvid u priložene materijalne dokaze, te da sasluša odgovorna lica i da eventualno provede postupak protiv odgovornih.

U krivičnoj prijavi protiv Zdravstvenog centra u Brčkom navodi se da je majka još za vrijeme trudnoće bila nesavjesno liječena od strane ginekologa koji su vodili njenu trudnoću, te se izražava sumnja da je zbog nesavjesnog liječenja došlo do smrti novorođenčeta, što podnosioci prijave dokumentuju nalazima i trudničkim kartonom.

tuzba1

tuzba3

tuzba2

tuzba4

Popularno