Connect with us

Bosna i Hercegovina

Bingo se oglasio nakon katastrofalnog požara u Mostaru

Published

on

U požaru koji se dogodio u tržnom centru Bingo u Mostaru, 22. aprila u večernjim satima, Bingo centar je u potpunosti izgorio.

“U ovoj potresnoj situaciji, sreća je što nema ljudskih žrtava, a naša najveća vrijednost – naši uposlenici, su zbrinuti i dobro su. Jedan dio uposlenika je raspoređen u naše druge trgovine na području Mostara, a ostali su počeli sa korištenjem godišnjeg odmora. Nakon ovoga, ubrzo ćemo praviti nove preraspodjele kako bi se sačuvala radna mjesta”, poručili su iz kompanije Bingo.

Kako navode, u objektu su stečeni uslovi za obavljanje uviđaja, a pripadnici sektora KRIM policije HNK  već su u objektu, uz stalni nadzor vatrogasne brigade, te se u narednom periodu očekuju informacije o uzroku požara.

“O novčanoj vrijednosti štete još uvijek je rano govoriti. Naše ostale poslovnice u Mostaru su na raspolaganju našim cijenjenim kupcima koji su do sada obavljali kupovinu u centru kojeg je zadesio požar, a čim se situacija stabilizuje i završe sve potrebne  radnje, krenut ćemo u obnovu našeg centra”, navodi se iz ove kompanije.

Iz BInga su se zahvalili na podršci putem društvenih mreža, poslovnih kontakata ili medija.

“Posebno zahvaljujemo našim uposlenicima, kupcima, poslovnim partnerima, građanima Mostara i vatrogasnim i policijskim službama, jer su uz nas bili od samog početka nesreće”, stoji na kraju saopćenja kompanije Bingo.

(N1)

Popularno