Početna Sport Ostali sportovi Bh. rukometaši dočekuju Španiju u Sarajevu

Bh. rukometaši dočekuju Španiju u Sarajevu

Comments Off on Bh. rukometaši dočekuju Španiju u Sarajevu
0
Rukometna reprezentacija BiH u utakmici petog kola grupe 3 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ugostiće Španiju u Sarajevu, odnosno u dvorani “Mirza Delibašić“ centra “Skenderija“.

S obzirom da je Rukometnom savezu BiH danas bio posljednji rok da Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) prijavi mjesto i dvoranu odigravanja utakmice, to je i učinjeno, pa će tako bh. rukometaši jednu od najboljih reprezentacija svijeta ugostiti u Sarajevu. Postojala je mogućnost da se utakmica igra i u Zenici, ali gradska vlast iz ovog grada nije na vrijeme odgovorila RS BiH na njihov zahtjev da “Arena“ bude domaćin susreta.

Prethodno je RS BiH za domaćina ogleda sa Španijom prijavio Goražde, ali je tokom nedavno igrane utakmice sa Finskom delegat EHF-a utvrdio da je dvorana “Mirsad Hurić“ neuslovna za održavanje međunarodnih rukometnih utakmica.

Iako iz RS BiH nismo dobili zvaničnu potvrdu gdje će se igrati utakmica sa Španijom na zvaničnoj internet stranici EHF navedeno je da će domaćin biti Sarajevo i dvorana “Mirza Delibašić“.

Susret petog kola grupe 3 između BiH i Španije igraće se 14. juna sa početkom u 18 sati. Nakon četiri odigrana kola Španija je lider sa osam bodova, slijedi je BiH sa četiri, dok Austrija i Finska imaju po dva.

Na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj plasiraće se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od sedam kvalifikacionih grupa, te najbolja trećeplasirana. Direktan plasman ostvarila je samo domaća reprezentacija.

 

(Vijesti.ba / AA)

Komentari su zatvoreni

Preporučujemo

Bolt rendgenom dokazao povredu

Jamajkanski atletičar Jusein Bolt odgovorio je na optužbe da je lažirao povredu na Svjetsk…