Connect with us

Bijeljina

Banjaluka se hvali igralištima, Bijeljina kružnim raskrsnicama

Published

on

Prema njegovim riječima, na sastanku u Bijeljini razgovarano je o iskustvima u radu lokalnih zajednica ali i mogućnostima unapređenja saradnje ova dva najveća grada u Srpskoj.

– S obzirom na to da  Banjaluka i Bijeljina imaju skoro trećinu stanovnika u Srpskoj pokušali smo da sagledamo koje su to dobre prakse i da ih prenesemo iz jednog grada u drugi – rekao je Mićić dodavši da se od Banjaluke može prepisati izgradnja igrališta, dok bi grad na Vrbasu mogao od Bijeljine da preuzme ideju izgradnje kružnih raskrsnica.

Dodao je da bi Bijeljina po ugledu na Banjaluku, trebalo da  izgradi  sportsku dvoranu sa tri do četiri hiljade mjesta.

Radojičić je kazao da bi Banjaluka ove godine trebalo da ima oko 30 miliona KM za investicije za konkretne projekte, te da je razgovarano o mogućnostima javno-privatnog partnerstva, modela za koji je naveo da je potpuno neiskorišćen. Predstavio je i planove za naredni period.

–  Radimo na nekoliko strateških dokumenata – strategiji razvoja, novom urbanističkom planu, planu kapitalnih investicija, a imamo prvi put i strategiju kulture, kao i niz kapitalnih ulaganja, od čega ove godine najviše za saobraćaj. Gradimo sportsku dvoranu, most na Vrbasu, šest kružnih raskrsnica, sufinansiramo 12 osnovnih i tri srednje škole u rekonstrukciji, više vodovoda – rekao je Radojičić.

Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.


Popularno