Balaševiću u čast posadiće 68 sadnica bijelog bagrema: Učenici i nastavnici prave "ĐOLETOV PARK" za neke nove klince

Sadnjom 68 stabala bijelog bagrema u Osnovnoj školi „Branislav Nušić“ iz Donje Trnave kod Niša, učenici i nastavnici ove obrazovne ustanove odaće počast neadvno preminulom legedarnom muzičaru Đorđu Balaševiću.

FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ/RAS SRBIJA

Sadnice će biti zasađene sutra zu botaničkoj bašti u ovoj školi koja će ovim činom dobiti dio nazvan “Đoletov park“.

– Ne vjerujem da među nama, na prostoru bivše Jugoslavije, ima nekoga ko nije bar jednom ljubio, plesao, tugovao, plakao, ludovao uz neku njegovu pjesmu, makar se naježio… S druge strane, imamo tu privilegiju da nam je dvorište već čuvena botanička bašta, koja je zbog nekih sadnica poznata i van granica naše zemlje. Odlučili smo da posadimo 68 sadnica bijelog bagrema, mađarskog, onog o kom je pjevao Balašević i da jedan dio dvorišta, gdje ima mjesta pretvorimo u “Đoletov park“. Razloga za ovo ima previše. O ekološkim i edukativnim ne moramo pričati, pored toga, odaćemo počast Balaševiću, svima koji su stradali od kovida 19, imati zdraviji vazduh i svakako imati hladovinu gdje će se neki novi klinci zaljubljivati, odljubivati, voljeti i učiti, kaže Marko Ristić, direktor OŠ ”Branislav Nušić” iz Donje Trnave.

Sadnice su stigle u Niš i ujutru će biti dostavljene školi kako bi odmah bile posađene u botaničkoj bašti, gdje su već iskopane rupe za stabla.

Naš poznati kantautor Đorđe Balašević preminuo je 19. februara u 67. godini. Balašević je tri dana ranije primljen u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu. Imao je kovid-19 i bio je u lošem stanju, piše Blic.

 

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram