Connect with us

Zabava

BAKA-ZMAJ! Ona je najstarija bodibilderka na svetu, a nikada neće pogoditi koliko ima godina!

Published

on

Starenje je neminovno, ali za osmdesetogodišnju Ernestin Šepard to očigledno ne važi. Dok se njene vršnjakinje teškom mukom penju uz stepenice, ona podiže tegove, a na mišićavom telu mogu da joj pozavide mnogo mlađe žene.

Upornim vežbanjem Ernestin je prevarila biološki sat. Njen dan počinje u tri sata ujutro. Doručkuje omlet od belanca, nakon čega odlazi na trčanje. Nedeljno pretrči oko 130 klilometara ili tri maratona!

Posle jutarnjeg trčanja odlazi u teretanu, gde vežba dva sata, a potom drugima drži kurseve fintesa.

Ako mislite da je ovaj “paket mišića” vežbao od malih nogu, iznenadiće se. Dok je bila mlada, Amerikanka je bila model, a sportom je počela da se bavi sa 56 godina. Sa 70 je angažovala uglednog ličnog trenera Jonija Šamburgera, koji je zaslužan za uspeh mnogih vrhunskih bodibildera, navodi “Stylebook.de”.

Ernestin sa uživanjem pokazuje svoje čelične mišiće na takmičenjima u bodibildingu, na kojima pobeđuje konkurentkinje koje su nekoliko decenija mlađe od nje. Već sama činjenica da je u tim godinama učestvovala na takmičenju, bila je dovoljna da 2010. uđe u Ginisovu knjigu rekorda.

Međutim, ni najintenzivnije vežbanje ništa ne vredi bez odgovarajuće ishrane. Njen 28 godina mlađi suprug Kolin brine o tome da u frižideru uvek ima sve što joj je potrebno, naravno, u skladu sa njenim uputstvima. Osim toga, priprema joj obroke, jer ova energetska bomba nema vremena da se time bakće. Između treninga i takmičenja često gostuje na televiziji. Zvuči previše lepo da bi bilo istinito? One koji kažu da je mlađa nego što tvrdi, Ernestin jednostavno ignoriše i uporno ponavlja da je rođena 1936. Svaka čast!

Popularno