Bajden čestitao Vučiću predstojeći praznik - Dan državnosti Srbije

Predsjednik SAD Džozef Bajden uputio je pismo-čestitku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije.

FOTO: NN

“U ime američkog naroda upućujem iskrene čestitke Vama i Vašim sugrađanima povodom Dana državnosti Srbije 15. februara”, piše u čestitki.

Imajući u vidu 140 godina partnerstva između naših dviju zemalja, Sjedinjene Države ostaju trajno posvećene unapređenju ekonomske saradnje, regionalne stabilnosti i demokratskih vrijednosti, naveo je Bajden.

I dalje, ističe, ostajemo nepokolebljivi u podršci cilju Srbije u pogledu evropskih integracija i pružamo vam podsticaj da i dalje preduzimate teške korake ka postizanju tog cilja - uključujući uvođenje neophodnih reformi i postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji sa Kosovom, koji je fokusiran na međusobno priznanje.

“Snaga naših odnosa temelji se na dubokoj istoriji veza između naših naroda koji su ratovali kao saveznici u oba svjetska rata i mi izuzetno cijenimo veliki doprinos koji su Srbi dali američkom društvu u mnogim oblastima”, napisao je američki predsjednik.

Takođe, navodi, cijenimo našu blisku saradnju u borbi protiv pandemije kovid 19, dok se zajedno suočavamo sa ovim globalnim izazovom bez presedana.

“Radujem se saradnji sa Vama na produbljivanju prijateljskih veza između naših zemalja i jačanju odnosa između Srbije i Sjedinjenih Država. Vama i narodu Srbije želim da radosno proslavite svoj praznik”, piše u čestitki.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram