Connect with us

Fudbal

Aubameyang u problemima zbog frizure

Published

on

Borussia/ Facebook

Pierre Emerick Aubameyang se vratio u top formu, sa četiri gola na posljednje dvije utakmice, ali je opet izazvao kontroverze u Dortmundu. Sada je razlog nova frizura napadača koja nije po ukusu čelnika Milionera, a razlog je marketinške prirode.

Naime, izgleda da je Aubameyang u subotu na utakmici sa Leverkusenom u trijumfu od 6:2, namjerno promovisao svog sponzora, kompaniju Nike, tako što je na glavi iscrtao ružičasti znak ove firme.

To se naravno ne sviđa upravi Dortmunda, kojoj Puma ne samo što pravi dresove već ima i udio u vlasništvu kluba, pa je izbio ozbiljan problem u taboru Borussije.

Ako je moja interpretacija tačna, ovo je bila ideja njegovog sponzora. Nadam se da više neće ponoviti ovu stvar, a svakako da ću lično o tome razgovarati sa njim”, rekao je sportski direktor Borussije Mihael Cork.

Mali incident bacio je sjenku na sjajnu partiju vodećeg strijelca Bundeslige, koji je sa dva gola pobegao Robertu Levandovskom na vrhu liste strijelaca, ali ga i nadmašio po broju golova u žuto-crnom dresu.

Popularno