AKO VAM NEDOSTAJE SEKSUALNA ŽELJA, OBRATITE PAŽNJU NA OVE SVAKODNEVNE NAVIKE I PROBLEME

Ovih 7 stvari ubijaju strast, ali možete da POPRAVITE STVAR

FOTO: pixabay

Velikoj većini nas događaju se svakodnevno ove stvari, ali sve se da popraviti


Iako je ljubav najvažnija stvar u vezi, strast takođe igra vrlo važnu ulogu.


Kada nestane strasti, s vremenom i ljubav izbledi, a verujemo da niko od vas to ne priželjkuje sebi i svom partneru. Ako ste primetile da u vašoj vezi ima sve manje strasti, moguće je da ste za to krive same, odnosno neke vaše loše navike i zdravstveni problemi.


Ovo je 7 mogućih načina na koje ubijate strast u vezi, a onda kada obratite pažnju i poradite na tome, pomoći ćete i partneru i sebi:


Loša ishrana


Ako ste na dijeti zbog dolaska leta, moguće je da ne jedete dovoljno, što može da smanji seksualni nagon. To je i sasvim logično jer će s manjim unosom kalorija telo imati manje energije.


Manjak sna


I ovo je sasvim logično. Ako spavate manje od šest sati dnevno, uveče ćete verovatno biti pospane i neće vam biti do seksa. Manjak sna negativno utiče i na muški libido jer dolazi do usporenog lučenja testosterona, što umanjuje želju za seksom.


Kontraceptivne pilule


Brojna istraživanja o kontraceptivnim pilulama pokazala su da one kod žena mogu drastično umanjiti želju za seksom.


Prejedanje


Ako ste uveče sklone prejedanju, teško da ćete nakon toga imati ikakvu želju za seksom. Pogotovo ako jedete hranu punu zasićenih masti koja može smanjiti protok krvi u polne organe pa ovo definitivno vredi i za muškarce.


Stres


Jedno istraživanje pokazalo je da su umor i stres glavni krivci za smanjenje seksualne želje kod čak 60 posto žena. Isti uzrok spominje se i kod smanjenja seksualne želje kod muškaraca.


Depresija


Depresija, baš kao i stres, negativno utiče na brojne aspekte života, pa tako i na libido, a dokazano je i da su neki antidepresivi odgovorni za seksualnu disfunkciju kod muškaraca.


Anemija


Ako ste anemični, svakako bi trebalo da u organizam unosite više gvožđa, a tako ćete ponovo vratiti i želju za seksom.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram