Connect with us

Bosna i Hercegovina

Agencija mi je prijavila da mi je čovjek sa Pala prijetio da će me upucati snajperom

Published

on

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela navodi da zabilježena 31 prijetnja, koja je okarakterisana kao prijetnja članu Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakiru Izetbegoviću

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je u emisiji Pressing govorio o prijetnjama koje je dobivao, a od kojih je 30-ak bilo smrću.

Podsjećamo, Izetbegović je ranije kazao da je imao 30-ak prijetnji, od kojih je nekoliko bilo smrću.

Izetbegović nije prijavio niti jednu prijetnju – ali je kazao da su njemu prijavljene.

– Agencija mi je prijavila. Nisam ja prijavio. Ova koja se bavi mojom sigurnošću. Da mi je zaprijetio čovjek iz Bihaća. Da su mu ušli u prostorije, našli bombe i tako dalje, kazao je Izetbegović – pa nastavio:

“Da mi je čovjek sa Pala prijetio da će me upucati snajperom. Jer mu je sin poginuo u ratu. Da su ga zatim legitimisali 50 metara od moje kuće. Došao s Pala. Nisam ja te ljude legitimisao nego oni koji se bave mojom sigurnošću i prijavili mi tu stvar”.

Institucija mu je to prijavila, kaže – odnosno Direkcija za koordinaciju policijskih tijela, gdje su pomenuli da je bila 31 prijetnja, od kojih su nekoliko njih bile vrlo ozbiljne.

Nakon njegovih izjava, oglasila se i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela:

– Nakon konferencije za novinare povodom realizacije operativne akcije “Balkan trigger 2” u medijima su prenesene određene informacije vezano za zaštitu člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda gospodina Bakira Izetbegovića da u međunarodnoj policijskoj razmjeni nismo došli do podataka o ugroženosti člana Predsjedništva.

U periodu od 17. jula 2011. godine do danas Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH je zaprimila 31 sigurnosno interesantnu informaciju upućenu iz BiH, a koja je okarakterisana kao prijetnja članu Predsjedništva BiH gospodinu Bakiru Izetbegoviću.

– Sve ove informacije su dostavljene nadležnim policijskim agencijama u BiH i Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH na provjeru i postupanje. Nakon obrade ovih slučajeva, policijske agencije su do sada podnijele 5 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu, te izdali 10 prekršajnih naloga, dok su ostali slučajevi u fazi obrade. O sadržaju ovih prijetnji ne možemo govoriti s obzirom da se radi o operativnim podacima, saopćeno je iz Direkcije.

Izvor: N1

Popularno