Connect with us

Lifestyle

2 meseca je jeo samo nezdravu hranu prepunu šećera i soli – a onda je posetio doktora i ostao u šoku kada je video rezultate

Published

on

Profimedia, Pixabay

Nutricionisti savetuju izbor zdravih namirnica kako biste smršali i održavali vaše zdravlje

Mark Haub, profesor nutricionizma rešio je da 10 nedelja jede nezdravu hranu i da na svakih tri sata pojede neki slatkiš kako bi video šta će se sa njegovim organizmom desiti.

On je u ishranu ubacio i čips i Oreo koji je jeo često. Njegova pretpostavka je bila da je bitan broj kalorija koji se unese u organizam, a ne i vrsta hrane koju konzumiramo.

Foto-ilustracija: Profimedia

Kako bi sproveo eksperiment počeo je da unosi manje od 1.800 kalorija dnevno za razliku od 2.600 kalorija koje je nekad uzimao. Kako bi uspeo da smrša rešio je da kontroliše broj unetih kalorija i onih koje potroši.

Rezultati su mu bili zapanjujući. Pored toga što je uspeo da smrša 12 kilogram za 10 nedelja, smanjio je svoj indeks telesne težine sa 28,8 na 24,9. Loš holesterol se smanjio, a dobar povećao za 20%. Procenat masti u organizmu smanjio je sa 33,4 na 24,9%

Foto-ilustracija: Profimedia

Kako bi postigao rezultate, izbegavao je meso, celo zrno žitarica i voće. Kada je počeo da ubacuje meso u ishranu, povećao je nivo holesterola. Planira da doda 300 kalorija u ishranu kada prekine dijetu, ali se neće odreći brze hrane i slatkiša. Uprkos rezultatima koje je postigao on ne savetuje nikome da se pridržava ovog načina ishrane.

 

(Telegraf.rs)

Popularno