ZAKOPČAJ SE, KAKO TE NIJE SRAMOTA I NE SMIJ SE: Zbog ovoga je Sanja Marinković prije 20 godina napustila RTS

Sanja Marinković je danas jedna od najpoznatijih i najpopularnijih voditeljica u Srbiji, Sanja je svoju karijeru započela na RTS-u to kao voditeljica jutarnjeg programa!

FOTO: expresstabloid.ba


“Bila sam voditelj Jutarnjeg programa četiri godine. Ja sam odmah postala spiker poslije 3 mjeseca, čitala sam vijesti i bila novinar, a ubrzo sam postala i voditelj”, rekla je Sanja u emisiji “Promena” koju vodi Snežana Dakić.


Ti si napravila takvu promjenu, da odeš sa RTS-a za koji se ljudi zakače, rekla je Snežana, na šta joj je Marinkovićeva ovako odgovorila:


– To sam uradila jer su mi međuljudski odnosi takvi da ja tu nisam više mogla da se razvijam kao ličnost i mislim da je to bio najbolji potez koji sam povukla u životu. Sa RTS-a sam otišla, jer sam ja tada vodila Jutarnji program, a tada nažalost tu nisu bili neki urednici koji su kasnije prepoznavali neke moje kvalitete, govorili su mi ključnu jednu stvar, a to je “nemoj da se smiješ”.Govorili su mi “kako te nije sramota da poželiš dobro jutro naciji sa osmijehom na licu”. Jednom sam vodila emisiju imala sam ciklama sako i blizu, ja se još uvijek sjećam te žene koja je sišla i rekla mi “brzo se zakopčaj”, kako te nije sramota da si sa tim dekolteom. Svako jutro ja sam vodila emisiju 2 i po sata i oni su stalno imali neku zamjerku – rekla je Sanja koja je nakon toga napravila karijeru za primjer mnogima.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram