VUČIĆ SA LJEKARIMA I MEDICINSKIM SESTRAMA “Zauvijek ostajete junaci naše otadžbine”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas prijem za ljekare i medicinske sestre iz cijele Srbije koji su bili angažovani u kovid bolnicama, zahvalio im na svemu što su učinili tokom borbe protiv Kovida 19 i na svakom spasenom životu, i poručio im da će zauvijek ostati junaci zemlje i heroji otadžbine.

FOTO: srpskainfo.com

– U početku su svi aplaudirali, danas mnogi preispituju različite stvari, ali šta god ko pokušao da uradi – vi ćete zauvijek ostati junaci naše zemlje i heroji otadzbine – rekao je Vučić.

Svi oni su se, kaže, borili i radili nešto što niko drugi nije mogao.

– To su bili dani vaših muka, ali dani koji će ostati zapamćeni u istoriji kao dani slave i vaših podviga. Mi smo svoje roditelje i djecu dali vama u ruke, i više vjerovali vama nego sebi – rekao je Vučić.

Podsjetio se noći kada je svog sina doveo u bolnicu, jer je bio zaražen Kovidom 19.

– Kada ostavljate ono što vam je najvrijednije i dajete u ruke onome kome više vjerujete nego sebi. I to što vi ne spavate noćima, ali znate da neki drugi ljudi, bolji i sposobniji od vas, birinu i čuvaju vaše dijete i da će dati sve od sebe da živ i zdrav izađe iz bolnice – rekao je predsjednik.

Dodao je da zna koliko su se svi borili, jer se i sam trudio da pozove ili posjeti ljekare, medicinsko osoblje, kako bi pokazao koliko je svima stalo da sačuvamo sve naše ljude.

– Gledao sam trud naših eksperata, koji su nerijetko bili predmet negativne kampanje, ali poručujem vam, svima, od Predraga Kona do Gorana Stevanović, od Milike Ašanina do Darije Kisić Tepavčević, imajte na umu jedno – nije kritičar, kibicer, onaj koji dobacuje bilo kada u nečemu u pravu, uvijek je u pravu onaj ko je u u arena, ko se bori, ko je umrljan znoju i krvlju i koji se bori i iznova se podže i radi sve što zna i umije za svoju zemlju i narod – poručio je predsjednik.

Te parafrazirane riječi predsjednika SAD Ruzvelta su, kaže, potpuna istina, jer smo svi mogli da računamo na naše medicinare, na njihovu borbu, posvećnost i snagu.

– A, to što smo znali da sa strane nešto dobacimo, dobro je da nas nište slušali – primjetio je Vučić.

Citirao je i Vinstona Čerčila – da nikada toliko mnogo nas nije dugovalo toliko mnogo zahvalnost tako malom broju ljudi.

– Ta rečenica sve govori koliko vam dugujemo. Nikada nismo toliko bili upućeni na nekog. Vi, kojih uvek fali i nema ih dovoljno, uspjeli ste da budete više nego dovoljni za svoju zemlju i narod – rekao je Vučić.

Kako je rekao – kaže se da spašen život isto što i spašeno čovječanstvo, a ako je to tačno – onda su zdravstveni radnici spasili čitave svijetove.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram