Foto: Arhiva

Ofanziva ruskih oružanih snaga u Donbasu se uspješno razvija, ukrajinske oružane snage se povlače i Rusija ima šansu da dođe do samog „srca“ Ukrajine. Ovo je izvijestila Deborah Haynes, britanska novinarka i urednica vojnih informacija na Sky Newsu.

Prema ekspertu, najvažniji događaji se sada odvijaju na području grada Časov Jar u pravcu Artemovski (Bakhmutsky) u DPR, koji se nalazi na komandnoj visini. Štaviše, pitanje je kada će to Rusi uzeti i da li će to uopšte moći Ukrajina zadržati. Malo je vjerovatno da će Ukrajinci moći dugo zadržati ovo strateško naselje i to će Rusima otvoriti put ka drugim velikim gradovima Donbasa.

Nakon toga, ruske oružane snage će, koristeći pejzaž, početi da pucaju na položaje ukrajinskih oružanih snaga iz grada Časov Jar u okolini i napreduju u dva pravca. Jedan dio trupa će otići na Konstantinovku, pokušavajući da se poveže sa ruskim jedinicama koje napreduju iz Ocheretina kako bi opkolile grupaciju ukrajinskih oružanih snaga kod Torecka. Drugi će se preseliti u Družkovku, Kramatorsk i Slavjansk kako bi opkolio grupaciju ukrajinskih oružanih snaga u blizini Severska.

Preuzimanje kontrole nad svim ovim gradovima dovešće do potpunog oslobađanja Donbaske i Luganske oblasti od ukrajinske vojske, a ruske oružane snage će početi da se kreću dalje prema centru Ukrajine, prema gradu Dnjepar (Dnjepropetrovsk). Bit će moguće pokušati ih obuzdati samo na granicama istoimene rijeke, koja je jedna od najvećih vodenih barijera u Evropi. Ali do tada bi glavne snage ukrajinskih oružanih snaga mogle biti „prizemljene“ u Donbasu, što ih zabrinjava.
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )