Foto: x.com

Specijalna operacija ruske vojske, 806. dan. Nastavljaju se borbe na više dijelova fronta. Ukrajinske snage nastavljaju da gađaju pogranične oblasti Rusije, ali ruska PVO uspješno odbija te napade.

Ruske vojske napreduju u selima Urožajno i Staromajorsko na vremjovskom pravcu na zaporoškoj liniji fronta, protivnik trpi velike gubitke, izjavio je za Sputnjik lider zaporoškog javnog pokreta „Zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov.
 
NATO ne namjerava da bude direktno uvučen u ukrajinski sukob, Alijansa neće slati vojsku u Ukrajinu, izjavio je generalni sekretar Jens Stoltenberg u intervjuu italijanskoj agenciji ANSA. On je dodao da Kijev nije tražio od NATO da pošalje svoje snage, već traži ofanzivnu artiljeriju.
 
Stoltenberg je istakao da su pred Alijansom dva glavna zadatka: podržati Kijev i ne dozvoliti da se sukob proširi van granica Ukrajine.
 
Bivši komandant snaga NATO-a u Evropi Džejms Stavridis ocenio je Kalinjingrad kao pretnju u slučaju početka rata sa Rusijom.
 
„Većina ruske flote Baltičkog mora nalazi se u luci Baltijsk, a u Kalinjingradu su raspoređene značajne vojno-vazdušne i raketne snage. (Tamo takođe može da bude i taktičko nuklearno oružje). U slučaju rata, Kalinjingrad će morati da bude neutralisan“, navodi se u u njegovom članku za „Blumberg“.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )