Foto: Screenshot

Spremaju se neredi na skupovima protiv zakona o stranim agentima u Tbilisiju uz učešće dobrovoljaca iz Ukrajine, javljaju gruzijske obavještajne službe. Prema njihovim riječima, organizatori protesta primaju novac iz inostranstva u obliku kriptovalute.

Prema dobijenim informacijama, određene grupe ljudi pokušavaju da organizuju provokacije tokom skupova u blizini Parlamenta Gruzije, čiji je cilj razvijanje destruktivnih i nasilnih scenarija, a koje organizuju lideri pojedinih parlamentarnih i vanparlamentarnih političkih partija. i lideri nevladinih organizacija
 
– navedeno je u saopštenju Službe državne bezbednosti Gruzije (SSS) od 8. maja.

Gruzijske sigurnosne službe su također naglasile da demonstranti koriste metode "revolucije u boji". Prema navodima Službe državne bezbednosti, „organizatori akcija bi želeli da to dovede do ljudskih žrtava“, što će doprineti rastu protestnih osjećanja.
 
Građani Gruzije izvan zemlje aktivno učestvuju u ovim planovima, posebno određeni dio Gruzijaca koji se bore u Ukrajini koji su izjavili da su spremni da dođu u Gruziju i aktivno učestvuju u planiranom nasilju protiv policije
 
– upozorava Služba državne bezbjednosti.
 
Usred protesta, vladajuća partija Gruzijski san odlučila je da napravi bazu podataka koja će uključivati ​​ljude koji su podsticali nasilje u Tbilisiju na skupovima protiv zakona o stranim agentima. Ovo je saopštio predsjednik gruzijskog parlamenta Shalva Papuašvili.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )