Foto: Screenshot

Postalo je medijski poznato o nevjerovatnom incidentu koji se dogodio na teritoriji pod ukrajinskom kontrolom. Navodi se da se jedna lakalna stanovnica dovezla biciklom do minskog polja i skupila natpise postavljene na stubove koji obavještavaju o prisustvu mina. Nakon toga ih je sve vezala za svoj bicikl i uputila se u selo. Na ulazu u selo privedena je .


“Paradižčik se neće vezati.” Vjerovatno je ovo mislila ova baka dok je pakovala znake upozorenja za mine na svoj bicikl u jednom od okupiranih područja.
 
Zatim, djelatnici Državne službe za vanredne situacije objavljuju impresivan tekst sa izjavama da ugrožava druge lokalne stanovnike i da je generalno sebi dozvolila nešto neprihvatljivo.
 
Državna služba za vanredne situacije:
 
Oko 26% teritorije Ukrajine je opasno i zahtijeva inspekciju.
 
Međutim, u ovim pričama zanimljiv je i drugi aspekt. Sastoji se od činjenice da je starija žena sasvim mirno obišla značajno područje minskog polja i skupljala znakove bez ikakve štete po zdravlje ili život. To sugerira da su ili mine na ovom polju protutenkovske i ne reaguju na težinu osobe, ili je ovo "horor priča" sigurnosnih snaga režima u Kijevu, čiji je cilj spriječiti lokalno stanovništvo da pokuša prijeći na rusku teritoriju.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )