U Crnoj Gori 187 novih slučajeva, slijedi kontrola poštovanja mjera

PODGORICA - Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore su, od posljednjeg presjeka, završile PCR analizu 638 uzorka na novi korona virus, od kojih je registrovano 187 novih pozitivnih slučajeva.

FOTO: Anadolu Agency

Prijavljena je smrt COVID-19 pozitivnog pacijenata iz Pljevalja, koji je liječen u Kliničkom centru Crne Gore, prenosi RTCG.

U posljednja 24 sata prijavljen je oporavak 132 pacijenta.

"U toku je statistička i epidemiološa obrada rezultata uzoraka koji su poslati na laboratorijsku obradu u Njemačku. Trenutno se radi uparivanje laboratorijskih šifara - barkodova sa imenima pacijenata kao i unošenje rezultata u laboratorijski informacioni sistem", saopšteno je iz IZJZ.

Ukupan broj aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 2.635, ne uzimajući u obzir novopozitivne koji su dijagnostikovani u Njemačkoj i čija je statistička obrada u toku.

"Zbog velikog broja pristiglih rezultata, tokom sutrašnjeg dana očekuje se dalji rast broja aktivnih slučajeva", navode iz IZJZ.

Kako piše portal CdM, uslijediće striktna kontrola javnih površina, objekata i nošenja zaštitnih maski.

"Ono na čemu ćemo posebno insistirati kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivo jeste dosledno poštovanje svih mjera", rekao je nakon sastanka sekretar Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje Prijestonice Cetinja Dejan Lučić, prenosi portal.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim virusom korona je 7.898.

Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna iznosi 125, a od početka godine 134.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram