Trump: Za nas se završavaju glupi beskrajni ratovi na Bliskom istoku

Predsjednik Sjedinjenih Država se požalio na ljudske gubitke i iznos uloženih sredstava u vojne aktivnosti svoje zemlje na Bliskom istoku.

FOTO: logicno.com

Američki predsjednik Donald Trump je na svom Twitteru rekao da se odluka bivše administracije o raspoređivanju američkih trupa na Bliski istok pokazala kao najgora mjera u povijesti zemlje.


“SAD su potrošile 8000 milijardi dolara boreći se i održavajući red na Bliskom istoku”, napisao je Trump, dodavši „kako da su izgubljeni životi tisuća velikih američkih vojnika i milijuna ljudi s druge strane posljedica sukoba na ovim prostorima“.


“Odlazak na Bliski istok bila je najgora odluka ikada donesena u povijesti naše zemlje”, rekavši da su američke snage raspoređene na ovom području “pod lažnim dokazima koji su sada opovrgnuti.


„Oružja za masovno uništenje nisu pronađena”, podsjetio je Trump. 

Predsjednik je ponovio da Sjedinjene Države trenutno “polako i pažljivo” dovode svoje vojnike kući, pozivajući se na povlačenje američkih trupa iz Sirije.


U prethodnoj objavi se Trump također osvrnuo na problem prisutnosti američkih trupa na Bliskom istoku, tvrdeći da ih nikada nisu smjeli rasporediti na ovom području, gdje se “sukobi između različitih skupina vode stotinama godina”.


Što se tiče najavljenog povlačenja američkih snaga iz sjeveroistočne Sirije, Trump je potvrdio da je prebacio „svojih 50 vojnika“.


Još jednom je naglasio da Turska mora preuzeti kontrolu nad zarobljenim borcima Islamske države, koje Europa odbija prihvatiti.


“Za nas završavaju glupi beskrajni ratovi”, zaključio je Trump u svojim objavama na Twitteru.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram