TENIS SE VRAĆA U SRBIJU Prvi reket svijeta pružio veliku podršku

Teniski savez Srbije (TSS) saopštio je da će od 30. maja startovati TSS tur, serija turnira za seniore i juniore sa novčanim nagradama.

FOTO: WU HONG/EPA

Savez će organizovati takmičenja uz pomoć najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

ITF i Tennis Europe su doneli odluku da se početak takmičenja na međunarodnim turnirima u svim konkurencijama koje ove dvije teniske organizacije pokrivaju (pro turniri za muškarce i žene kao i juniorski turniri u konkurencijama od 12 do 18 godina) odlažu do 31. jula 2020.

Radna grupa koju je formirao predsednik Teniskog saveza Srbije u saradnji sa stručnim i takmičarskim odborom donijela je mjere koje bi trebalo da srpskim igračima omogući da prevaziđu situaciju u kojoj se sada nalaze.

Radna grupa je prepoznala probleme koje će imati najveći broj naših igrača koji igraju na čelendžerima i fjučersima. Nedostatak kvalitetnih mečeva, kao i da su ti igrači ostali i bez takmičenja na kojima bi mogli da osvajaju novčane nagrade.

Zbog toga je odlučeno da se u 2020. promoviše serija profesionalnih turnira sa novčanim nagradama pod nazivom TSS tur.

U konkurenciji seniora od 30. maja 2020. startuje serija od šest turnira koji će biti igrani za novčane nagrade. Fond nagrada za muškarce iznosi 2.550,00 evra, za žene 1.835,00 evra.

Žrijeb za glavni turnir biće 28, a za kvalifikacije 64 igrača.

Osam najboljih igrača u obe konkurencije nastupaće na Mastersu koji je na programu od 14. do 16. avgusta 2020. na terenima Teniskog centra Novak.

Pored seniora TSS će organizovati i seriju ciklusnih turnira (tri turnira i Masters) u konkurencijama od 12 do 18 godina. I ova serija turnira kreće od 30. maja 2020, dok je Masters za ove cikluse predviđen od 17. do 19. jula 2020.

TSS želi da organizacijom ovih turnira omogući igračima kvalitetne mečeve, te da spremni dočekaju nastavak teniske sezone.

“Očekujemo da će ovi turniri privući veliki broj kvalitetnih igrača i podići kvalitet domaćih takmičenja. Takmičarski odbor TSS danas će raspisati konkurs za organizaciju ovih turnira, a kalendar takmičenja će biti objavljen do kraja nedjelje”, stoji u saopštenju Saveza.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram