Ponedeljak, 01.09.2014. 15:41   »   Najnovije   |   Najčitanije
Facebook   |    Twitter   |    Mobilna verzija   |    RSS feed   |    Marketing   |    Kontakt
Predstavljamo Vam novu redizajniranu verziju Cafe.ba portala
POGLEDAJTE!
Porodične tajne izašle su na vidjelo!
Košarkaška reprezentacija Senegala napravila je danas iznenađenje na
Najpoznatiji bh. meteorolog, iako je sada već u
Kada odlučite da morate da smršate i rešite
Košarka

Duško Ivanović novi selektor košarkaške reprezentacije BiH!?

Trofejni crnogorski trener Duško Ivanović glavni je kandidat za upražnjeno mjesto selektora košarkaške reprezentacije BiH, nezvanične su informacije iz košarkaških krugova.
Izvor: Nezavisne novine    03.01.2014 u 10:27 h
Duško Ivanović novi selektor košarkaške reprezentacije BiH!?
YouTube Screenshot

Osim njega, kandidati za nasljednika Aleksandra Petrovića navodno su još Nenad Marković, Žan Tabak, Dragan Šakota, a spominju se i još neka imena poput Dragana Bajića, bivšeg trenera Igokee, i Emira Mutapčića, nekadašnjeg stratega berlinske Albe, danas asistenta u minhenskom Bajernu.

No, izgleda da je Ivanović u velikoj prednosti u odnosu na njih, jer njegovi rezultati u trenerskom poslu su impresivni, a i kao igrač je bio izuzetno uspješan. Sa splitskom Jugoplastikom se 1989. i 1990. popeo na krov Evrope. Trener je od 1994. godine, a počeo je u španskoj Đironi. Kasnije je sa svojim klubovima osvajao naslove i kupove u Švajcarskoj, Francuskoj i Španiji. Svakako da se izdvajaju osvojeni Kup Radivoja Koraća s francuskom Limožom 2000, te dva finala Eurolige s Tau Keramikom (današnja Kuća Laboral) 2001. i 2005. godine. Osim što je u dva navrata sjedio na klupi Keramike, u Španiji je tri sezone vodio i veliku Barselonu. Od 2012. i odlaska iz Tau Keramike je bez angamžmana.

Zvaničnu potvrdu da je Ivanović najozbiljniji kandidat za selektor bh. tima nismo dobili iz Košarkaškog saveza naše zemlje.

Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH, jedino je mogao potvrditi kako su u igri za Petrovićevog nasljednika respektabilna trenerska imena, te da bi novi selektor trebalo da bude imenovan do kraja prvog mjeseca 2014. godine. Prvi operativac KS BiH danas će sa članovima Stručne komisije razgovarati o ovoj temi.

"Obavili smo razgovore sa sedam-osam trenera i nakon konsultacija sa Stručnom komsijom KS BiH iznijećemo imena kandidata pred članove Upravnog odbora. Mislim da će se to desiti u drugoj polovini januara. Do tada ćemo uraditi sve što je potrebno, ako treba obaviti i dodatne razgovore s najozbiljnijim kandidatima. Ne želimo spominjati imena kandidata, ali možemo reći da se radi o vrhunskim trenerima iz našeg regiona i BiH. Naravno, svako od njih ima svoje uslove. Sada je na nama da vidimo šta je za nas najrealnija i najbolja opcija. Preozbiljni su treneri u igri da bismo se igrali s njihovim imenima. Tek kada Upravni odbor imenuje selektora izaći ćemo s njegovim imenom u javnost", jasan je Mahmutović.


Komentari
Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon jednodnevne pauze danas nastavlja takmičenje na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina u


25.08.2014 u u 19:22 h
Košarkaška reprezentacija BiH sinoć je po deveti put izborila plasman na Evropsko prvenstvo, ali ime domaćina smotre najboljih selekcija Starog kontinenta još uvijek ne znamo.
25.08.2014 u u 17:46 h
Naša kadetska košarkaška reprezentacija doživjela je danas ubjedljiv poraz od Srbije u drugom meču drugog kruga Evropskog prvenstva.
24.08.2014 u u 22:07 h
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u sarajevskoj dvorani ''Mirza Delibašić'' selekciju Velike Britanije rezultatom 74:68, čime je ostvarila plasman na naredno Evropsko prvenstvo (EP) koje će biti održano 2015. godine
22.08.2014 u u 14:01 h
Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju u Sarajevu dočekuje selekciju Velike Britanije, u trećem susretu kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2015. godine.
19.08.2014 u u 15:11 h
Mislim da imamo dosta pametnu i inteligentnu djecu, talentovanu djecu u bilo kojem sportu. Doći će vrijeme kada će ljudi dolaziti u BiH i prepoznati koliko ova zemlja i njeni mladi vrijede, poručio je Teletović
18.08.2014 u u 18:52 h      1
Mirza Teletović odavno se dokazao u igri pod obručima. Ostaće upamćen kao prvi igrač iz BiH koji je zaigrao u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, NBA-u, gdje nastupa za Brooklyn Netse.
Najčitanije
Anketa
Da li idete na ljetovanje?


Komentari
       
© 2006. - 2014. Cafe.ba
Cafe.ba na Facebook-u   |   Mobilna verzija   |   RSS feed   |   Marketing   |   Kontakt