Nedelja, 21.12.2014. 02:50   »   Najnovije   |   Najčitanije
Facebook   |    Twitter   |    Mobilna verzija   |    RSS feed   |    Marketing   |    Kontakt
SOKOLAC - NJegova svetost patrijarh srpski Irinej
Donosimo vam jedan neobičan pothvat iz auto-moto
ANKARA- Mlada srpska teniserka Aleksandra Krunić osvojila
BEOGRAD - Petoro lica, među kojima i
Košarka

Duško Ivanović novi selektor košarkaške reprezentacije BiH!?

Trofejni crnogorski trener Duško Ivanović glavni je kandidat za upražnjeno mjesto selektora košarkaške reprezentacije BiH, nezvanične su informacije iz košarkaških krugova.
Izvor: Nezavisne novine    03.01.2014 u 10:27 h
Duško Ivanović novi selektor košarkaške reprezentacije BiH!?
YouTube Screenshot

Osim njega, kandidati za nasljednika Aleksandra Petrovića navodno su još Nenad Marković, Žan Tabak, Dragan Šakota, a spominju se i još neka imena poput Dragana Bajića, bivšeg trenera Igokee, i Emira Mutapčića, nekadašnjeg stratega berlinske Albe, danas asistenta u minhenskom Bajernu.

No, izgleda da je Ivanović u velikoj prednosti u odnosu na njih, jer njegovi rezultati u trenerskom poslu su impresivni, a i kao igrač je bio izuzetno uspješan. Sa splitskom Jugoplastikom se 1989. i 1990. popeo na krov Evrope. Trener je od 1994. godine, a počeo je u španskoj Đironi. Kasnije je sa svojim klubovima osvajao naslove i kupove u Švajcarskoj, Francuskoj i Španiji. Svakako da se izdvajaju osvojeni Kup Radivoja Koraća s francuskom Limožom 2000, te dva finala Eurolige s Tau Keramikom (današnja Kuća Laboral) 2001. i 2005. godine. Osim što je u dva navrata sjedio na klupi Keramike, u Španiji je tri sezone vodio i veliku Barselonu. Od 2012. i odlaska iz Tau Keramike je bez angamžmana.

Zvaničnu potvrdu da je Ivanović najozbiljniji kandidat za selektor bh. tima nismo dobili iz Košarkaškog saveza naše zemlje.

Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH, jedino je mogao potvrditi kako su u igri za Petrovićevog nasljednika respektabilna trenerska imena, te da bi novi selektor trebalo da bude imenovan do kraja prvog mjeseca 2014. godine. Prvi operativac KS BiH danas će sa članovima Stručne komisije razgovarati o ovoj temi.

"Obavili smo razgovore sa sedam-osam trenera i nakon konsultacija sa Stručnom komsijom KS BiH iznijećemo imena kandidata pred članove Upravnog odbora. Mislim da će se to desiti u drugoj polovini januara. Do tada ćemo uraditi sve što je potrebno, ako treba obaviti i dodatne razgovore s najozbiljnijim kandidatima. Ne želimo spominjati imena kandidata, ali možemo reći da se radi o vrhunskim trenerima iz našeg regiona i BiH. Naravno, svako od njih ima svoje uslove. Sada je na nama da vidimo šta je za nas najrealnija i najbolja opcija. Preozbiljni su treneri u igri da bismo se igrali s njihovim imenima. Tek kada Upravni odbor imenuje selektora izaći ćemo s njegovim imenom u javnost", jasan je Mahmutović.

Komentari
PARIZ - Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u B grupi prvenstva Evrope, u Berlinu, sa selekcijama Španije, Turske, Italije, Islanda i domaćina


05.12.2014 u u 10:25 h
Košarkaši Crvene zvezde Telekom nalaze se pred novim izazovom u Evropi.
03.12.2014 u u 16:51 h
Košarkaški trener Aco Petrović poslije duge i teške bolesti preminuo je danas u Beogradu
02.12.2014 u u 19:51 h
Miroslav Raduljica (26) ima velike šanse da napusti Kinu i vrati se u Evropu.
02.12.2014 u u 10:20 h
San Antonio Sparsi zabilježili su osmu uzastopnu pobjedu, a Filadelfija 17 uzastopni poraz.
29.11.2014 u u 14:46 h
Mladi kadetski košarkaški reprezentativac BiH i član KK „Koš“ 15-godišnji Džanan Musa naredne sedmice potpisuje sedmogodišnji ugovor sa grčkim Olympiacosom, potvrdio je Sejo Bukva vlasnik KK „Koš“ za bh. novinsku agenciju Patria.
28.11.2014 u u 11:54 h
Čelnik istanbulske policije Selami Altinok zahvalio se svim kolegama koji su radili na rasvjetljavanju slučaja, te dodao kako misli da će ovako brzo djelovanje policije donijeti olakšanje državnim čelnicima i članovima porodice ubijenog.

Najčitanije
Anketa
Štedite u banci?

Komentari
5
       
© 2006. - 2014. Cafe.ba
Cafe.ba na Facebook-u   |   Mobilna verzija   |   RSS feed   |   Marketing   |   Kontakt