Petak, 19.09.2014. 17:47   »   Najnovije   |   Najčitanije
Facebook   |    Twitter   |    Mobilna verzija   |    RSS feed   |    Marketing   |    Kontakt
Vozač putničkog automobila zagrebačke registracije smrtno je stradao
Službenici Instituta za serume navode da je na
Kako ga ne poželjeti u svakom automobilu
Već je poznato kako prekomjerna konzumacija šećera dovodi
Košarka

Duško Ivanović novi selektor košarkaške reprezentacije BiH!?

Trofejni crnogorski trener Duško Ivanović glavni je kandidat za upražnjeno mjesto selektora košarkaške reprezentacije BiH, nezvanične su informacije iz košarkaških krugova.
Izvor: Nezavisne novine    03.01.2014 u 10:27 h
Duško Ivanović novi selektor košarkaške reprezentacije BiH!?
YouTube Screenshot

Osim njega, kandidati za nasljednika Aleksandra Petrovića navodno su još Nenad Marković, Žan Tabak, Dragan Šakota, a spominju se i još neka imena poput Dragana Bajića, bivšeg trenera Igokee, i Emira Mutapčića, nekadašnjeg stratega berlinske Albe, danas asistenta u minhenskom Bajernu.

No, izgleda da je Ivanović u velikoj prednosti u odnosu na njih, jer njegovi rezultati u trenerskom poslu su impresivni, a i kao igrač je bio izuzetno uspješan. Sa splitskom Jugoplastikom se 1989. i 1990. popeo na krov Evrope. Trener je od 1994. godine, a počeo je u španskoj Đironi. Kasnije je sa svojim klubovima osvajao naslove i kupove u Švajcarskoj, Francuskoj i Španiji. Svakako da se izdvajaju osvojeni Kup Radivoja Koraća s francuskom Limožom 2000, te dva finala Eurolige s Tau Keramikom (današnja Kuća Laboral) 2001. i 2005. godine. Osim što je u dva navrata sjedio na klupi Keramike, u Španiji je tri sezone vodio i veliku Barselonu. Od 2012. i odlaska iz Tau Keramike je bez angamžmana.

Zvaničnu potvrdu da je Ivanović najozbiljniji kandidat za selektor bh. tima nismo dobili iz Košarkaškog saveza naše zemlje.

Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH, jedino je mogao potvrditi kako su u igri za Petrovićevog nasljednika respektabilna trenerska imena, te da bi novi selektor trebalo da bude imenovan do kraja prvog mjeseca 2014. godine. Prvi operativac KS BiH danas će sa članovima Stručne komisije razgovarati o ovoj temi.

"Obavili smo razgovore sa sedam-osam trenera i nakon konsultacija sa Stručnom komsijom KS BiH iznijećemo imena kandidata pred članove Upravnog odbora. Mislim da će se to desiti u drugoj polovini januara. Do tada ćemo uraditi sve što je potrebno, ako treba obaviti i dodatne razgovore s najozbiljnijim kandidatima. Ne želimo spominjati imena kandidata, ali možemo reći da se radi o vrhunskim trenerima iz našeg regiona i BiH. Naravno, svako od njih ima svoje uslove. Sada je na nama da vidimo šta je za nas najrealnija i najbolja opcija. Preozbiljni su treneri u igri da bismo se igrali s njihovim imenima. Tek kada Upravni odbor imenuje selektora izaći ćemo s njegovim imenom u javnost", jasan je Mahmutović.


Komentari
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku košarkašima Srbije povodom osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Španiji.


14.09.2014 u u 14:23 h
Veliko finale Svjetskog košarkaškog prvenstva u Španiji, u kojem će se za zlatnu medalju boriti SAD i Srbija, igrat će se danas u 19 sati u Madridu.
14.09.2014 u u 08:46 h      37
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević poručio je danas da će se njegov tim znanjem, vjerom i zajedništvom suprotstaviti selekciji SAD u finalu prvenstva svijeta.
13.09.2014 u u 20:57 h
Utakmica je protekla u žestokoj borbi o čemu svjedoči i konačni rezultat. Obje su ekipe silno željele nadoknaditi poraze u polufinalnim mečevima i stati na utješno mjesto na postolju
13.09.2014 u u 19:56 h
Jedan od sinova Mirze Delibašić i nekadašnji košarkaš Dario Delibašić, u izjavi za AA, kazao je da ga je obradovalo veliki broj ljudi u dvorani Skenderija
13.09.2014 u u 10:35 h
Miroslav Raduljica igra u životnoj formi, Srbija je u finalu Mundobasketa, a potez snažnog centra u poslednjoj četvrtini polufinala sa Francuskom dugo će se još dugo vrteti u TV špicama.
13.09.2014 u u 09:26 h
Srpski plejmejker prvo dodirne čelo, pa dres, pa na kraju šorts i tek onda šutne slobodno bacanje * To je ritual za sreću, ali i pozdrav za nekoga. Za koga, nije htio da otkrije
Najčitanije
Anketa
Da li idete na ljetovanje?


Komentari
5
       
© 2006. - 2014. Cafe.ba
Cafe.ba na Facebook-u   |   Mobilna verzija   |   RSS feed   |   Marketing   |   Kontakt