Nedelja, 01.03.2015. 05:24   »   Najnovije   |   Najčitanije
Facebook   |    Twitter   |    Mobilna verzija   |    RSS feed   |    Marketing   |    Kontakt
Košarka

Duško Ivanović novi selektor košarkaške reprezentacije BiH!?

Trofejni crnogorski trener Duško Ivanović glavni je kandidat za upražnjeno mjesto selektora košarkaške reprezentacije BiH, nezvanične su informacije iz košarkaških krugova.
Izvor: Nezavisne novine    03.01.2014 u 10:27 h
Duško Ivanović novi selektor košarkaške reprezentacije BiH!?
YouTube Screenshot

Osim njega, kandidati za nasljednika Aleksandra Petrovića navodno su još Nenad Marković, Žan Tabak, Dragan Šakota, a spominju se i još neka imena poput Dragana Bajića, bivšeg trenera Igokee, i Emira Mutapčića, nekadašnjeg stratega berlinske Albe, danas asistenta u minhenskom Bajernu.

No, izgleda da je Ivanović u velikoj prednosti u odnosu na njih, jer njegovi rezultati u trenerskom poslu su impresivni, a i kao igrač je bio izuzetno uspješan. Sa splitskom Jugoplastikom se 1989. i 1990. popeo na krov Evrope. Trener je od 1994. godine, a počeo je u španskoj Đironi. Kasnije je sa svojim klubovima osvajao naslove i kupove u Švajcarskoj, Francuskoj i Španiji. Svakako da se izdvajaju osvojeni Kup Radivoja Koraća s francuskom Limožom 2000, te dva finala Eurolige s Tau Keramikom (današnja Kuća Laboral) 2001. i 2005. godine. Osim što je u dva navrata sjedio na klupi Keramike, u Španiji je tri sezone vodio i veliku Barselonu. Od 2012. i odlaska iz Tau Keramike je bez angamžmana.

Zvaničnu potvrdu da je Ivanović najozbiljniji kandidat za selektor bh. tima nismo dobili iz Košarkaškog saveza naše zemlje.

Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH, jedino je mogao potvrditi kako su u igri za Petrovićevog nasljednika respektabilna trenerska imena, te da bi novi selektor trebalo da bude imenovan do kraja prvog mjeseca 2014. godine. Prvi operativac KS BiH danas će sa članovima Stručne komisije razgovarati o ovoj temi.

"Obavili smo razgovore sa sedam-osam trenera i nakon konsultacija sa Stručnom komsijom KS BiH iznijećemo imena kandidata pred članove Upravnog odbora. Mislim da će se to desiti u drugoj polovini januara. Do tada ćemo uraditi sve što je potrebno, ako treba obaviti i dodatne razgovore s najozbiljnijim kandidatima. Ne želimo spominjati imena kandidata, ali možemo reći da se radi o vrhunskim trenerima iz našeg regiona i BiH. Naravno, svako od njih ima svoje uslove. Sada je na nama da vidimo šta je za nas najrealnija i najbolja opcija. Preozbiljni su treneri u igri da bismo se igrali s njihovim imenima. Tek kada Upravni odbor imenuje selektora izaći ćemo s njegovim imenom u javnost", jasan je Mahmutović.

Komentari
NIŠ - Košarkaši Crvene zvezde odbranili su trofej Kupa Radivoja Koraća pošto su danas u Nišu, u finalnoj utakmici završnog turnira,


21.02.2015 u u 18:53 h
Naš košarkaški reprezentativac Mirza Teletović se užurbanim tempom želi vratiti na parkete nakon što je obolio od plućne embolije.
21.02.2015 u u 13:17 h
Košarkaši Igokee i Širokog sastaju se danas u Sarajevu od 17 časova u finalu Kupa Bosne i Hercegovine.
19.02.2015 u u 20:41 h
Kup Radivoja Koraća otvoren je na neočekivan način, srpski prvoligaš Vršac iznenadio je ABA ligaša Metalac i sa 78:73 plasirao se u polufinale.
19.02.2015 u u 12:45 h
Bivši košarkaš Portlanda Džerom Kersi preminuo je u 52. godini, saopštio je klub iz Oregona.
15.02.2015 u u 18:25 h
ZAGREB - Trener košarkaša Cedevite Jasmin Repeša prepustio je ulogu favorita Crvenoj zvezdi u meču 22. kola ABA lige, ali poručio da vjeruje kako njegovi igrači mogu da ostvare trijumf.
15.02.2015 u u 14:54 h
Trener Artland Dragonsa Tajron Mekoj pokazao je da bi još uvijek mogao aktivno da se bavi košarkom.

Najčitanije
Anketa
Štedite u banci?

Komentari
       
© 2006. - 2014. Cafe.ba
Cafe.ba na Facebook-u   |   Mobilna verzija   |   RSS feed   |   Marketing   |   Kontakt