Subota, 30.05.2015. 10:17   »   Najnovije   |   Najčitanije
Facebook   |    Twitter   |    Mobilna verzija   |    RSS feed   |    Marketing   |    Kontakt
Ona je prošlost. I postoji opravdani razlog
- Lider opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije /SDSM/
Kod Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu zaplijenjeno
- Poslanici Predstavničkog doma i Senata Teksasa
Košarka

Duško Ivanović novi selektor košarkaške reprezentacije BiH!?

Trofejni crnogorski trener Duško Ivanović glavni je kandidat za upražnjeno mjesto selektora košarkaške reprezentacije BiH, nezvanične su informacije iz košarkaških krugova.
Izvor: Nezavisne novine    03.01.2014 u 10:27 h
Duško Ivanović novi selektor košarkaške reprezentacije BiH!?
YouTube Screenshot

Osim njega, kandidati za nasljednika Aleksandra Petrovića navodno su još Nenad Marković, Žan Tabak, Dragan Šakota, a spominju se i još neka imena poput Dragana Bajića, bivšeg trenera Igokee, i Emira Mutapčića, nekadašnjeg stratega berlinske Albe, danas asistenta u minhenskom Bajernu.

No, izgleda da je Ivanović u velikoj prednosti u odnosu na njih, jer njegovi rezultati u trenerskom poslu su impresivni, a i kao igrač je bio izuzetno uspješan. Sa splitskom Jugoplastikom se 1989. i 1990. popeo na krov Evrope. Trener je od 1994. godine, a počeo je u španskoj Đironi. Kasnije je sa svojim klubovima osvajao naslove i kupove u Švajcarskoj, Francuskoj i Španiji. Svakako da se izdvajaju osvojeni Kup Radivoja Koraća s francuskom Limožom 2000, te dva finala Eurolige s Tau Keramikom (današnja Kuća Laboral) 2001. i 2005. godine. Osim što je u dva navrata sjedio na klupi Keramike, u Španiji je tri sezone vodio i veliku Barselonu. Od 2012. i odlaska iz Tau Keramike je bez angamžmana.

Zvaničnu potvrdu da je Ivanović najozbiljniji kandidat za selektor bh. tima nismo dobili iz Košarkaškog saveza naše zemlje.

Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH, jedino je mogao potvrditi kako su u igri za Petrovićevog nasljednika respektabilna trenerska imena, te da bi novi selektor trebalo da bude imenovan do kraja prvog mjeseca 2014. godine. Prvi operativac KS BiH danas će sa članovima Stručne komisije razgovarati o ovoj temi.

"Obavili smo razgovore sa sedam-osam trenera i nakon konsultacija sa Stručnom komsijom KS BiH iznijećemo imena kandidata pred članove Upravnog odbora. Mislim da će se to desiti u drugoj polovini januara. Do tada ćemo uraditi sve što je potrebno, ako treba obaviti i dodatne razgovore s najozbiljnijim kandidatima. Ne želimo spominjati imena kandidata, ali možemo reći da se radi o vrhunskim trenerima iz našeg regiona i BiH. Naravno, svako od njih ima svoje uslove. Sada je na nama da vidimo šta je za nas najrealnija i najbolja opcija. Preozbiljni su treneri u igri da bismo se igrali s njihovim imenima. Tek kada Upravni odbor imenuje selektora izaći ćemo s njegovim imenom u javnost", jasan je Mahmutović.

Komentari
TUZLA - Košarkaši Igokee sastaće se danas u Tuzli sa ekipom Slobode u drugoj utakmici polufinala plej-ofa šampionata Bosne i Hercegovine.


15.05.2015 u u 11:01 h
- U Madridu danas počinje završni turnir košarkaške Eurolige nakon čijeg će nedjeljnog finala biti poznat evropski prvak za sezonu 2014/2015.
14.05.2015 u u 15:24 h
MADRID - U Madridu sutra počinje završni turnir košarkaške Evrolige nakon čega će biti poznat evropski šampion za sezonu 2014/15.
14.05.2015 u u 14:00 h
Sudija najelitnije svjetske košarkaške lige u svijetu zadovoljni su tehničkim uslugama centra koji im omogućava da u toku meča pregledaju snimak spornih detalja i donesu prave odluke. U sezoni na izmaku na taj način sudije su promijenile više od 300 svojih odluka
13.05.2015 u u 21:52 h
Nakon četiri godine pauze bh. košarkašice kreću u akciju.
12.05.2015 u u 21:24 h
Centru za kulturu ''Filip Višnjić'' u Ugljeviku večeras je obilježeno 30 godina postojanja Košarkaškog kluba ''Rudar'' iz Ugljevika.
10.05.2015 u u 10:58 h
Washington Wizardsi i Memphis Grizzliesi došli su do prednosti u serijama konferencijskih polufinala NBA lige.

Najčitanije
Anketa
Štedite u banci?

Komentari
       
© 2006. - 2014. Cafe.ba
Cafe.ba na Facebook-u   |   Mobilna verzija   |   RSS feed   |   Marketing   |   Kontakt