Ponedeljak, 02.02.2015. 02:44   »   Najnovije   |   Najčitanije
Facebook   |    Twitter   |    Mobilna verzija   |    RSS feed   |    Marketing   |    Kontakt
STANARI - Kandidat SNSD-a Dušan Panić za
Masna koža sa proširenim porama problematičnija je
- Osamnaest mještana iz ulice Nebočaj, u
BEČ, BANJALUKA - Austrijska vlada priprema izmjene
Košarka

Duško Ivanović novi selektor košarkaške reprezentacije BiH!?

Trofejni crnogorski trener Duško Ivanović glavni je kandidat za upražnjeno mjesto selektora košarkaške reprezentacije BiH, nezvanične su informacije iz košarkaških krugova.
Izvor: Nezavisne novine    03.01.2014 u 10:27 h
Duško Ivanović novi selektor košarkaške reprezentacije BiH!?
YouTube Screenshot

Osim njega, kandidati za nasljednika Aleksandra Petrovića navodno su još Nenad Marković, Žan Tabak, Dragan Šakota, a spominju se i još neka imena poput Dragana Bajića, bivšeg trenera Igokee, i Emira Mutapčića, nekadašnjeg stratega berlinske Albe, danas asistenta u minhenskom Bajernu.

No, izgleda da je Ivanović u velikoj prednosti u odnosu na njih, jer njegovi rezultati u trenerskom poslu su impresivni, a i kao igrač je bio izuzetno uspješan. Sa splitskom Jugoplastikom se 1989. i 1990. popeo na krov Evrope. Trener je od 1994. godine, a počeo je u španskoj Đironi. Kasnije je sa svojim klubovima osvajao naslove i kupove u Švajcarskoj, Francuskoj i Španiji. Svakako da se izdvajaju osvojeni Kup Radivoja Koraća s francuskom Limožom 2000, te dva finala Eurolige s Tau Keramikom (današnja Kuća Laboral) 2001. i 2005. godine. Osim što je u dva navrata sjedio na klupi Keramike, u Španiji je tri sezone vodio i veliku Barselonu. Od 2012. i odlaska iz Tau Keramike je bez angamžmana.

Zvaničnu potvrdu da je Ivanović najozbiljniji kandidat za selektor bh. tima nismo dobili iz Košarkaškog saveza naše zemlje.

Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH, jedino je mogao potvrditi kako su u igri za Petrovićevog nasljednika respektabilna trenerska imena, te da bi novi selektor trebalo da bude imenovan do kraja prvog mjeseca 2014. godine. Prvi operativac KS BiH danas će sa članovima Stručne komisije razgovarati o ovoj temi.

"Obavili smo razgovore sa sedam-osam trenera i nakon konsultacija sa Stručnom komsijom KS BiH iznijećemo imena kandidata pred članove Upravnog odbora. Mislim da će se to desiti u drugoj polovini januara. Do tada ćemo uraditi sve što je potrebno, ako treba obaviti i dodatne razgovore s najozbiljnijim kandidatima. Ne želimo spominjati imena kandidata, ali možemo reći da se radi o vrhunskim trenerima iz našeg regiona i BiH. Naravno, svako od njih ima svoje uslove. Sada je na nama da vidimo šta je za nas najrealnija i najbolja opcija. Preozbiljni su treneri u igri da bismo se igrali s njihovim imenima. Tek kada Upravni odbor imenuje selektora izaći ćemo s njegovim imenom u javnost", jasan je Mahmutović.

Komentari
Vijest da je kapetan košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletovića teško obolio te da je za njega sezona sigurno završena, šokirala je


23.01.2015 u u 13:10 h
Bh. košarkaš Mirza Teletović sinoć je prije vremena završio nastup u sinoćnjem porazu njegovog Brooklyna od Los Angeles Clippersa.
20.01.2015 u u 10:14 h
- Eurobasket 2015 je 39. takmičenje najboljih evropskih reprezentacija u organizaciji FIBA-e
17.01.2015 u u 09:08 h
- Nama je više od pobede danas značilo da na terenu budemo ono što smo bili uvek, sportisti, rekao je Ataman i zahvalio se srpskoj policiji, KK Crvena zvezda i ostalim institucijama koje su učestvovale u oragnizaciji obezbeđenja
15.01.2015 u u 14:46 h
BEOGRAD - Predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je danas da će klub u saradnji sa državnim organima učiniti sve da utakmica visokog rizika protiv Galatasaraja prođe u najboljem redu i pozvao navijače da budu u granicama fer-pleja.
14.01.2015 u u 10:08 h
BANJALUKA - Košarkaši Igokee iz Aleksandrovca i bijeljinskog kluba Građanski Bobar igraće danas finale Kupa Republike Srpske.
13.01.2015 u u 20:09 h
Glavna tema turskog ambasadora u Srbiji i premijera Vučića razvoj ekonomske saradnje dviju zemalja

Najčitanije
Anketa
Štedite u banci?

Komentari
       
© 2006. - 2014. Cafe.ba
Cafe.ba na Facebook-u   |   Mobilna verzija   |   RSS feed   |   Marketing   |   Kontakt