Petak, 03.07.2015. 22:16   »   Najnovije   |   Najčitanije
Facebook   |    Twitter   |    Mobilna verzija   |    RSS feed   |    Marketing   |    Kontakt
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao
BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić
Senta Milenković, dugogodišnji tjelohranitelj Slobodana Miloševića, tvrdi
PRIŠTINA - Tradicionalni koncert povodom Dana nezavisnosti
Košarka

Duško Ivanović novi selektor košarkaške reprezentacije BiH!?

Trofejni crnogorski trener Duško Ivanović glavni je kandidat za upražnjeno mjesto selektora košarkaške reprezentacije BiH, nezvanične su informacije iz košarkaških krugova.
Izvor: Nezavisne novine    03.01.2014 u 10:27 h
Duško Ivanović novi selektor košarkaške reprezentacije BiH!?
YouTube Screenshot

Osim njega, kandidati za nasljednika Aleksandra Petrovića navodno su još Nenad Marković, Žan Tabak, Dragan Šakota, a spominju se i još neka imena poput Dragana Bajića, bivšeg trenera Igokee, i Emira Mutapčića, nekadašnjeg stratega berlinske Albe, danas asistenta u minhenskom Bajernu.

No, izgleda da je Ivanović u velikoj prednosti u odnosu na njih, jer njegovi rezultati u trenerskom poslu su impresivni, a i kao igrač je bio izuzetno uspješan. Sa splitskom Jugoplastikom se 1989. i 1990. popeo na krov Evrope. Trener je od 1994. godine, a počeo je u španskoj Đironi. Kasnije je sa svojim klubovima osvajao naslove i kupove u Švajcarskoj, Francuskoj i Španiji. Svakako da se izdvajaju osvojeni Kup Radivoja Koraća s francuskom Limožom 2000, te dva finala Eurolige s Tau Keramikom (današnja Kuća Laboral) 2001. i 2005. godine. Osim što je u dva navrata sjedio na klupi Keramike, u Španiji je tri sezone vodio i veliku Barselonu. Od 2012. i odlaska iz Tau Keramike je bez angamžmana.

Zvaničnu potvrdu da je Ivanović najozbiljniji kandidat za selektor bh. tima nismo dobili iz Košarkaškog saveza naše zemlje.

Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH, jedino je mogao potvrditi kako su u igri za Petrovićevog nasljednika respektabilna trenerska imena, te da bi novi selektor trebalo da bude imenovan do kraja prvog mjeseca 2014. godine. Prvi operativac KS BiH danas će sa članovima Stručne komisije razgovarati o ovoj temi.

"Obavili smo razgovore sa sedam-osam trenera i nakon konsultacija sa Stručnom komsijom KS BiH iznijećemo imena kandidata pred članove Upravnog odbora. Mislim da će se to desiti u drugoj polovini januara. Do tada ćemo uraditi sve što je potrebno, ako treba obaviti i dodatne razgovore s najozbiljnijim kandidatima. Ne želimo spominjati imena kandidata, ali možemo reći da se radi o vrhunskim trenerima iz našeg regiona i BiH. Naravno, svako od njih ima svoje uslove. Sada je na nama da vidimo šta je za nas najrealnija i najbolja opcija. Preozbiljni su treneri u igri da bismo se igrali s njihovim imenima. Tek kada Upravni odbor imenuje selektora izaći ćemo s njegovim imenom u javnost", jasan je Mahmutović.

Komentari
U Beogradu je održan sastanak predstavnika 12 klubova učesnika ABA lige i većine košarkaških saveza iz regiona.


19.06.2015 u u 12:16 h
Više od 5.000 navijača Crvene zvezde u četvrtak je na Kalemegdanu, sa košarkašima, proslavilo osvajanje titule prvaka Srbije.
19.06.2015 u u 11:13 h
Košarkaši Crvene zvezde Amerikanci Čarls Dženkins i Markus Vilijams poručili su da još uvijek nisu odlučili da li će ostati u klubu i dodali da im je trenutno najbitnije da proslave osvajanje istorijske "triple krune".
18.06.2015 u u 12:04 h
Utakmicom protiv Slovačke, košarakašce Srbije danas počinju drugu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvnu.
16.06.2015 u u 18:49 h
Klubovi učesnici ABA lige i šest nacionalnih saveza iz kojih dolaze danas su se na sastanku u Zagrebu dogovorili o formiranju i registraciji novog regionalnog takmičenja, koje će u potpunosti biti u vlasništvu 12 timova koji u njemu učestvuju.
13.06.2015 u u 10:49 h
Dalibor Ilić (15), jedan od najperspektivnijih igrača RS, karijeru će nastaviti u Košarkaškom klubu Igokea.
12.06.2015 u u 12:47 h
Finalna serija plej-ofa Superlige između košarkaša Crvene zvezde i Partizana počinje u petak od 21 sat u hali "Pionir".

Najčitanije
Anketa
Štedite u banci?

Komentari
       
© 2006. - 2014. Cafe.ba
Cafe.ba na Facebook-u   |   Mobilna verzija   |   RSS feed   |   Marketing   |   Kontakt