Četvrtak, 23.10.2014. 05:44   »   Najnovije   |   Najčitanije
Facebook   |    Twitter   |    Mobilna verzija   |    RSS feed   |    Marketing   |    Kontakt
BIJELJINA - Oko 7.000 potrošača električne energije koji
Stablo je prilikom pada oštetilo tramvajske električne vodove
Ukoliko je vaš kolega lenj, to nije vaš
SARAJEVO - Istraživanje sprovedeno na američkom Univerzitetu Temple
Košarka

Duško Ivanović novi selektor košarkaške reprezentacije BiH!?

Trofejni crnogorski trener Duško Ivanović glavni je kandidat za upražnjeno mjesto selektora košarkaške reprezentacije BiH, nezvanične su informacije iz košarkaških krugova.
Izvor: Nezavisne novine    03.01.2014 u 10:27 h
Duško Ivanović novi selektor košarkaške reprezentacije BiH!?
YouTube Screenshot

Osim njega, kandidati za nasljednika Aleksandra Petrovića navodno su još Nenad Marković, Žan Tabak, Dragan Šakota, a spominju se i još neka imena poput Dragana Bajića, bivšeg trenera Igokee, i Emira Mutapčića, nekadašnjeg stratega berlinske Albe, danas asistenta u minhenskom Bajernu.

No, izgleda da je Ivanović u velikoj prednosti u odnosu na njih, jer njegovi rezultati u trenerskom poslu su impresivni, a i kao igrač je bio izuzetno uspješan. Sa splitskom Jugoplastikom se 1989. i 1990. popeo na krov Evrope. Trener je od 1994. godine, a počeo je u španskoj Đironi. Kasnije je sa svojim klubovima osvajao naslove i kupove u Švajcarskoj, Francuskoj i Španiji. Svakako da se izdvajaju osvojeni Kup Radivoja Koraća s francuskom Limožom 2000, te dva finala Eurolige s Tau Keramikom (današnja Kuća Laboral) 2001. i 2005. godine. Osim što je u dva navrata sjedio na klupi Keramike, u Španiji je tri sezone vodio i veliku Barselonu. Od 2012. i odlaska iz Tau Keramike je bez angamžmana.

Zvaničnu potvrdu da je Ivanović najozbiljniji kandidat za selektor bh. tima nismo dobili iz Košarkaškog saveza naše zemlje.

Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH, jedino je mogao potvrditi kako su u igri za Petrovićevog nasljednika respektabilna trenerska imena, te da bi novi selektor trebalo da bude imenovan do kraja prvog mjeseca 2014. godine. Prvi operativac KS BiH danas će sa članovima Stručne komisije razgovarati o ovoj temi.

"Obavili smo razgovore sa sedam-osam trenera i nakon konsultacija sa Stručnom komsijom KS BiH iznijećemo imena kandidata pred članove Upravnog odbora. Mislim da će se to desiti u drugoj polovini januara. Do tada ćemo uraditi sve što je potrebno, ako treba obaviti i dodatne razgovore s najozbiljnijim kandidatima. Ne želimo spominjati imena kandidata, ali možemo reći da se radi o vrhunskim trenerima iz našeg regiona i BiH. Naravno, svako od njih ima svoje uslove. Sada je na nama da vidimo šta je za nas najrealnija i najbolja opcija. Preozbiljni su treneri u igri da bismo se igrali s njihovim imenima. Tek kada Upravni odbor imenuje selektora izaći ćemo s njegovim imenom u javnost", jasan je Mahmutović.


Komentari
Sport je odavno prestao da bude samo igra, već je prerastao u mašinu za pravljenje novca, ali i pored toga je


05.10.2014 u u 08:36 h
Ekipa Turske će se na sutrašnjoj utakmici protiv Australije boriti za bronzanu medalju, a Srbija će se protiv Francuske boriti za sedmo mjesto dok se Kina i Kanada bore za peto mjesto
04.10.2014 u u 19:05 h
Najveći muslimanski praznik Kurban-bajram danas je čestitao i kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović. On je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici ostavio tužnu poruku, piše bh. novinska agencija Patria.
04.10.2014 u u 13:54 h      1
BEOGRAD - U prvom polufinalu Svjetskog prvenstva u košarci, danas se sastaju se selekcije Španije i Turske od 17.50 časova.
03.10.2014 u u 20:41 h
Zemlja domaćin Svjetskog košarkaškog prvenstva za žene Turska plasirala se u polufinale pobijedivši u četvrtfinalu reprezentaciju Srbije 62:61.
30.09.2014 u u 12:21 h
Kondicioni trener košarkaške reprezentacije Srbije Srđan Sarić preminuo je u utorak rano ujutro u Beogradu nakon kratke i teške bolesti.
29.09.2014 u u 09:51 h
Najbolji učinak u reprezentaciji Srbije imala je Ana Dabović sa 24 potignutih poena

Najčitanije
Anketa
Štedite u banci?

Komentari
       
© 2006. - 2014. Cafe.ba
Cafe.ba na Facebook-u   |   Mobilna verzija   |   RSS feed   |   Marketing   |   Kontakt