Četvrtak, 02.10.2014. 04:21   »   Najnovije   |   Najčitanije
Facebook   |    Twitter   |    Mobilna verzija   |    RSS feed   |    Marketing   |    Kontakt
Ernest Hemingway je rekao ''Nema ništa ponosno u
Iako bračni zavjeti kažu u bogatstvu i siromaštvu,
Ukoliko planirate da unijeste ime Džimija Kimela ili
Sve je više dokaza da nam vladajuće strukture
Košarka

Duško Ivanović novi selektor košarkaške reprezentacije BiH!?

Trofejni crnogorski trener Duško Ivanović glavni je kandidat za upražnjeno mjesto selektora košarkaške reprezentacije BiH, nezvanične su informacije iz košarkaških krugova.
Izvor: Nezavisne novine    03.01.2014 u 10:27 h
Duško Ivanović novi selektor košarkaške reprezentacije BiH!?
YouTube Screenshot

Osim njega, kandidati za nasljednika Aleksandra Petrovića navodno su još Nenad Marković, Žan Tabak, Dragan Šakota, a spominju se i još neka imena poput Dragana Bajića, bivšeg trenera Igokee, i Emira Mutapčića, nekadašnjeg stratega berlinske Albe, danas asistenta u minhenskom Bajernu.

No, izgleda da je Ivanović u velikoj prednosti u odnosu na njih, jer njegovi rezultati u trenerskom poslu su impresivni, a i kao igrač je bio izuzetno uspješan. Sa splitskom Jugoplastikom se 1989. i 1990. popeo na krov Evrope. Trener je od 1994. godine, a počeo je u španskoj Đironi. Kasnije je sa svojim klubovima osvajao naslove i kupove u Švajcarskoj, Francuskoj i Španiji. Svakako da se izdvajaju osvojeni Kup Radivoja Koraća s francuskom Limožom 2000, te dva finala Eurolige s Tau Keramikom (današnja Kuća Laboral) 2001. i 2005. godine. Osim što je u dva navrata sjedio na klupi Keramike, u Španiji je tri sezone vodio i veliku Barselonu. Od 2012. i odlaska iz Tau Keramike je bez angamžmana.

Zvaničnu potvrdu da je Ivanović najozbiljniji kandidat za selektor bh. tima nismo dobili iz Košarkaškog saveza naše zemlje.

Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH, jedino je mogao potvrditi kako su u igri za Petrovićevog nasljednika respektabilna trenerska imena, te da bi novi selektor trebalo da bude imenovan do kraja prvog mjeseca 2014. godine. Prvi operativac KS BiH danas će sa članovima Stručne komisije razgovarati o ovoj temi.

"Obavili smo razgovore sa sedam-osam trenera i nakon konsultacija sa Stručnom komsijom KS BiH iznijećemo imena kandidata pred članove Upravnog odbora. Mislim da će se to desiti u drugoj polovini januara. Do tada ćemo uraditi sve što je potrebno, ako treba obaviti i dodatne razgovore s najozbiljnijim kandidatima. Ne želimo spominjati imena kandidata, ali možemo reći da se radi o vrhunskim trenerima iz našeg regiona i BiH. Naravno, svako od njih ima svoje uslove. Sada je na nama da vidimo šta je za nas najrealnija i najbolja opcija. Preozbiljni su treneri u igri da bismo se igrali s njihovim imenima. Tek kada Upravni odbor imenuje selektora izaći ćemo s njegovim imenom u javnost", jasan je Mahmutović.


Komentari
Trener pobjedničkog košarkaškog kluba Fenerbahče pohvalio igru Cedevite


19.09.2014 u u 20:49 h      1
Na utakmici u kojoj su tijekom oba poluvremena oba kluba pokazala izjednačenu igru, presudio je produžetak igre
17.09.2014 u u 15:54 h      1
Svaka odluka FIBA obavezujuća je za sve njene nacionalne članice. Shodno tome, nema razloga da ne primjenjujemo i pravilo na osnovu kojeg je igračima i igračicama dozvoljeno da nose vjerska obilježja na glavama, poput turbana i hidžaba, istakao je za Anadolu Agency Elmedin Konaković, predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine
17.09.2014 u u 14:06 h      1
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je na 57. mjestu FIBA rang liste najboljih selekcija svijeta.
16.09.2014 u u 19:54 h      1
Huan Antonio Orenga pod pritiskom javnosti napustio kormilo španske košarkaške reprezentacije.
15.09.2014 u u 13:39 h      65
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu čestitala je košarkaškoj reprezentaciji Srbije osvajanje srebrne medalje na prvenstvu svijeta u Španiji.
15.09.2014 u u 10:36 h      4119
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku košarkašima Srbije povodom osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Španiji.
Najčitanije
Anketa
Štedite u banci?

Komentari
5
       
© 2006. - 2014. Cafe.ba
Cafe.ba na Facebook-u   |   Mobilna verzija   |   RSS feed   |   Marketing   |   Kontakt