Slavni turski kuhar objavio sliku s Igorom Dodikom

Salt Bae ili pravim imenom Nusret Gokce, vlasnik lanca restorana po imenu Nusr-Et, fotografisao se s Igorom Dodikom, sinom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

FOTO: Instagram

Da su njih dvojica prijatelji, a ne samo poznanici moglo se zaključiti iz opisa fotografije. Poznati turski kuhar, čiji su restorani namijenjeni samo mesoljupcima, podijelio je fotografiju na Instagramu uz poruku “Sin predsjednika Bosne. Moj brat.”

FOTO: NUSR_ET/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Inače, Nusret je vlasnik lanca restorana koji su otvoreni i u Istanbulu, Majamiju, Njujorku, Dohi, Abu Dabiju i Dubaiju.

Salt Bae i nije baš omiljen među gastrokritičarima. Nakon otvaranja restorana u Njujorku jelovnik slavnog turskog kuhara nazvan je precijenjenim.

Međutim, uprkos kritičarima, njegov broj fanova neprestano raste, a trenutno ga na Instagramu prati oko 25 miliona ljudi iz cijelog svijeta.

Nusret je postao inspiracija mnogima da počnu pripremati meso u kuhinji, a posebno je poznat njegov potez sa soli. Gosti njegovog restorana su mnoge svjetski poznate ličnosti iz svijeta sporta i šoubiza, piše Kliks.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram