Samsungova kamera sa novim senzorom pretvoriće noć u dan

Samo mali dio onoga što smo čuli o Galaxy S11 telefonu uključuje nevjerovatnu rezoluciju kao i optičke i hibridne nivoe zoom-a, dodatni time-of-flight senzor. Ako je vjerovati glasinama Samsungov S11 bi trebalo da krasi druga generacija Samsungovog senzora od 108MP koji će vjerovatno biti korišćen za glavnu kameru.

FOTO: N.N


Više piksela ne daju sami po sebi bolju sliku, ali doprinose većoj rezoluciji i oštrini fotografije, a sa Samsungovim senzorom od 108MP sa Tetracell tehnologijom dolazi i unapređenje performanse rada u slabijem osvjetljenju, vjernije prikazane boje, bolji auto fokus i pojačanu HDR fotografiju blizu onoga kako vidi ljudsko oko. Makar tako tvrdi Samsung.


Prvi dio koji govori o boljim mogućnostima za fotografisanje i snimanje pri slabom svjetlu posebno je zaparao uši stručnoj javnosti na internetu, jer upravo u tom segmentu telefoni najviše podbace. Sada sa velikom rezolucijom južnokorejski gigant se nada da će moći da to nadomjesti. Tu tehnologiju zovu Bright Night Senzor.


Uz to i Space Zoom za koji se navodi da bi S11 mogao da ima 10x optički zoom i 100x hibridni zoom, ovaj uređaj iako tek najavljen ozbiljno pretenduje na mesto najboljeg kamera telefona 2020. godine.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram