RODITELJI POD LUPOM Dječak (12) poginuo prilikom prevrtanja traktora NAOČIGLED PORODICE

Obdukcija tragično nastradalog dječaka Dimitrija R. (12) iz naselja Pridvorice kod Smederevske Palanke, koji je poginuo u petak ujutru kada se prevrnuo traktor kojim je upravljao, trebalo bi da pokaže šta je stvarni uzrok tragedije.

FOTO: srpskainfo.com

Nakon nalaza koje je zatražio nadležni tužilac, a kad Osnovno javno tužilaštvo dobije izvještaj, biće poznato i kada će dječak biti sahranjen, odnosno kada će tijelo biti predano porodici, ali i da li će se ispitati i odgovornost roditelja.

Nezapamćena tragedija dogodila se u petak ujutru, oko 9.30, na stazi koja se nalazi u okviru dvorišta kuće dječakove porodice.

– U jednom trenutku, traktor se nagnuo na stranu, a dječak se našao na zemlji. Tada je kabina traktora pala na njega – prepričavaju strašnu nesreću mještani Pridvorice.

U vrijeme tragedije, u kući i dvorištu bili su svi članovi porodice, majka, otac i dve mlađe sestre, ali dječaku nije bilo spasa. Ekipa Hitne pomoći koju su roditelji pozvali mogla je samo da konstatuje smrt dvanaestogodišnjaka.

Ubrzo su na mjesto nesreće stigli su i policija i osnovni tužilac. Istražni organi, sačinili su izvještaj sa svim relevantnim podacima o okolnostima nesreće i predali ga osnovnom tužiocu.

– Shodno tome, tužilac će odlučiti kakve će korake dalje preduzeti. Pošto se radi o maloljetnoj osobi od samo 12 godina koja je sama upravljala traktorom, najvjerovatnije da će biti istražena odgovornost roditelja – saznaje Blic u istrazi.

Mještani Pridvorice od petka su u nevjerici, svi odreda žale za dječakom.

– To je divna porodica, vrijedna, a taj mali bio je dijete za primjer. Njegovi roditelji se bave poljoprivredom, pa u takvim domaćinstvima djeca često sama voze traktor, mada je to rizično – pričaju meštani, dodajući da vjerovatno niko od ukućana nije ni pomislio da će doći do bilo kakve nesreće.

Kvar ili brza vožnja

U daljem toku rasvjetljavanja nesreće, trebalo bi da se ispita i sam čin prevrtanja traktora:

– Utvrdiće se da li je do toga došlo zbog eventualnog kvara ili zbog nestručne ili prebrze vožnje – kažu i istrazi.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram