Raste broj ZARAŽENIH TURISTA U GRČKOJ, prilikom testiranja otkriveno da je jedna SRPKINJA POZITIVNA

Nakon slučaja porodice iz Beograda koja je “deportovana” iz Grčke nakon što je utvrđeno da je muškarac bio pozitivan na korona virus, prema pisanju tamošnjih medija kod još jedne naše turistkinje otkriveno je da je zaražena Kovidom 19!

FOTO: Prva/Screenshot

Kako je prenijelo više grčkih listova i sajtova, 1. jula su tamošnje vlasti obavile 1.400 molekularnih testova na putnicima koji su avionom stigli na neki od grčkih aerodroma, a pet lica bilo je pozitivno: po jedna ženska osoba iz Srbije, Švedske i Rumunije, kao i dvoje Grka koji su doputovali u domovinu.

Najveći problem je izazvala Šveđanka koja se nije pridržavala 24-časovne samoizolacije, već je pronađena kako se šetka Atinom. Na drugoj strani, grčki mediji prenose da je srpska državljanka kod koje je otkrivena korona doputovala avionom na Skijatos.

Da će sa porastom broja turista koji stižu u Grčku rasti i broj zaraženih potvrdio je i jučerašnji dan. Od 28 otkrivenih novozaraženih, skoro polovina, njih 13, bili su turisti koji su ušli u Grčku, a dva slučaja registrovana su na graničnom prelazu sa Bugarskom, Kulata – Promahonas, na kojem ulaze i srpski turisti.

Ipak, u ovom slučaju, nije objelodanjeno koje su nacionalnosti osobe koje su bile pozitivne na testu, ali je prema pričama naših turista, posljednjih dana pojačano testiranje srpskih državljana, vjerovatno zbog epidemiološke situacije koja trenutno vlada u Srbiji.

Prema protokolu koji je na snazi u Grčkoj, svi kojima nalazi budu pozitivni na koronu trebalo bi da ostanu u nekom od hotela-karantina najmanje 14 dana, osim u slučaju da im je zdravstveno stanje takvo da zahteva hospitalizaciju.

Kako izgledaju takvi hoteli-karantini i život u njima Blic vam je prije nekoliko dana dočarao, baš kao i nesvakidašnje putešestvije jedne beogradske porodice koja je poslije tri dana obaveštena da je jedan njen član pozitivan na koronu i ponuđena im je alternativna varijanta – ekspresan povratak u Srbiju.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram