PRIZNAO, PA IZBJEGAO ZATVOR Muškarac koji je bio u braku sa ČETIRI ŽENE želi da KRENE NAPRIJED

Muškarac koji je privukao pažnju javnosti zbog braka sa četiri žene, priznao je krivicu za bigamiju u Nju Hempširu zbog čega će dobiti uslovnu kaznu i izbjeći zatvor, ukoliko ne bude pravio nikakve prekršaje narednih pet godina.

Majkl Midleton oženio je ženu iz Gruzije 2006. godine, ženu iz Alabame 2011. godine i ženom iz Nju Hempšira 2013. godine. To ga je dovelo do velike optužbe u Nju Hempširu, ali sudski dokumenti otkrili su kako se oženio i četvrtom ženom u Kentakiju 2016. godine.

Tužioci kažu kako je 43-godišnjak koristio brakove kako bi dobio pristup imovini svojih žena. Na sudu u ponedjeljak, pomoćnik tužitelja David Rotman pročitao je izjavu Midletonove supruge iz Nju Hempšira, Alisije Grant. Ona je okrivila Midletona za njenu transformaciju iz suosjećajne osobe u nekoga ko se ne želi zamarati tuđim problemima.

– Kada smo se vjenčali prije šest godina, ono što sam mislila da sam pronašla u njemu je bio životni partner, neko s kim se mogu suočiti sa svim životnim usponima i padovima, nekome na koga su se moja djeca mogla ugledati. Umjesto toga, dobila sam šest godina bola i bijede dok sam pokušavala da se oslobodim zatvora zbog njegovih laži i manipulacija – rekla je Alisija.

Prije optužbi za bigamiju, Midleton se takođe suočio sa optužbama za nasilje u porodici u Majneu.

Nakon saslušanja, Midletona su upitali da li mu je žao zbog njegovih postupaka. On je novinarima rekao da je osjetio “suosjećanje i razumijevanje” za suprugu iz Nju Hempšira nakon što je pročitao njeno pismo.

– Nadam se da ću krenuti naprijed sa svojim životom i svime – rekao je Midleton.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram