Pripreman atentat na privremenu predsednicu Bolivije

Ministarstvo policije Bolivije je saopštilo da je pripreman atentat na privremenu predsednicu zemlje Žanin Anjez.

FOTO: AP Photo / Juan Karita


„Otkrivena je kriminalna grupa koja je planirala napad na Anjezovu“, saopštio je ministar Arturo Muriljo tokom pres-konferencije koji nije želeo da otkrije detalje slučaja zbog državne bezbednosti, piše „Koreo del Sur“.


Muriljo je izjavio i da Ministarstvo ne preporučuje vršiocu dužnosti predsednika Žanjin Anjez da putuje u Trinidad na praznične svečanosti.

Agencija AP je javila da su stanovnici nekoliko bolivijskih gradova prijavili nestašicu hrane i benzina zbog protesta pristalica bivšeg predsednika Eva Moralesa.


Podsetimo, najmanje 23 osobe poginule su u protestima koje je izbilo nakon predsedničkih izbora održanih 20. oktobra na kojima je Evo Morales ubedljivo pobedio, ali je njegov glavni rival, Karlos Mesa, nije priznao rezultate glasanja.


Oružane snage Bolivije pozvale su Moralesa da napusti tu funkciju kako bi se obezbedila stabilnost u zemlji, nakon čega je on najavio ostavku. Najviše rukovodstvo zemlje takođe je podnelo ostavku, a vlast je preuzela opoziciona potpredsednica Senata Žanjin Anjes. Morales je napustio zemlju i otišao u Meksiko, gde je dobio azil.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram