PREKO SRBIJE DO BiH Granična policija spriječila krijumčarenje grupe Avganistanaca

U mjestu Ročević kod Zvornika spriječeno je krijumčarenje osam Avganistanaca iz Srbije u BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.

FOTO: srpskainfo.com

Krijumčarenje su spriječili pripadnici Granične policije BiH, uz asistenciju pripadnika Agencije za istrage i zaštitu (Sipa).

Postupajući prema prethodno prikupljenim informacijama da ilegalni migranti obavljaju prebacivanje svojih sunarodnika i drugih migranata, te da će u noćnim časovima biti prebačeno više njih, Granična policija i pripadnici Sipe su na licu mjesta uhvatili i zadržali osam lica.

Pregledom lica, odnosno prtljaga koji su imali sa sobom, utvrđeno je da je riječ o državljanima Avganistana, koji su posjedovali lične dokumente, kao i dokumente prihvatnih centara u Srbiji, te određenu količinu novca i telefonske kartice Srbije.

Tokom obavljenih razgovora s migrantima i prema okolnostima slučaja utvrđeno je da su dvojica od njih izvršioci i da su uz određenu novčanu naknadu namjeravali druga lica prevesti čamcem u BiH, a potom se vratiti po ostale u Srbiju.

O navedenom događaju obaviješteno je Tužilaštvo BiH, a krijumčareni migranti će biti predati Službi za poslove sa strancima.

Organizatori krijumčarenja, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje ljudi, biće predati Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram