PREBOLIO KORONU Kokeza: Nisam mogao da udahnem

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza oporavio se od korona virusa i izašao pred kamere nakon što je dobio dozvolu ljekara da se vrati svakodnevnim aktivnostima.

FOTO: srpskainfo.com

Kokeza je uz Marka Pantelića bio među prvim zaraženim ljudima u Srbiji, a nedjeljama kasnije sve se završilo dobro po obojicu.

Gostujući na televiziji Pink, Kokeza je poručio:

– Sada sam odlično. Nakon perioda u bolnici i par dana prije toga kod kuće. Nakon 15 dana sam dobro i bez tegoba. Osjećam se još bolje nego prije. Mislim da sam se zarazio između 18. i 20. februara u Milanu. Nisam ništa osjećao dvije nedjelje do meča Atalante i Valensije. Onda sam osjetio glavobolju i imao temperaturu jedva iznad 37. Prvo nisam razmišljao o koroni. Tek kada je temperatura trajala pet ili šest dana testirao sam se i bio pozitivan. Bio sam nedjelju dana na Infektivnoj klinici, pa još toliko u Bolnici Dragiša Mišović.

Kokeza je potom objasnio zbog čega je morao da bude priključen na respirator i kako tri dana nije mogao da dođe do daha.

– Nisam osjećao strah kada sam saznao da sam zaražen. Radio sam rendgen pluća i ljekari su utvrdili da je zapaljenje, ali nisam osjećao. Onda nisam mogao da udahnem vazduh, tri dana sam pokušavao da uzmem vazduh ali nisam mogao. Osjetio sam onda strah i paniku i morao sam da koristim kiseonik. Nikad se nisam susreo sa nečim sličnim i plašio sam se. Zahvaljujući doktorima, sestrama… koji rade u Infketivnoj bilo mi je lakše. Ta količina ljubavi se ne može opisati rečima. Svima želim da se zahvalim.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram