Poledica na kolovozu u planinskim krajevima

Poledice jutros ima na putevima u planinama, dok se u ostalim krajevima vozi po suvom kolovozu, ali se vozačima savjetuje oprez zbog učestalih odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

FOTO: RTRS

Putnički saobraćaj je otežan zbog odrona na dionici Brod na Drini-granični prelaz Hum-Šćepan Polje, a za teretna vozila je obustavljen.

Vangabaritni teret prevozi se dionicama Stanić Rijeka-Doboj-granični prelaz Brod i Ledenice-Crkvine-Doboj-Karuše i Ledenice-Modriča-Јohovac-auto-put-Banjaluka-Manjača-Velečevo, pa se vozačima skreće pažnja da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, od danas, pa do kraja godine, od 08.15 do 15.05 časova radnim danima dolaziće do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Na putevima na kojima se izvode radovi, prolazak vozila reguliše privremena saobraćajna signalizacija.

Radovi su aktuelni na putnom pravcu od Modriče prema Doboju, zatim na ulazu u Doboj iz pravca Rudanke gdje je u toku izgradnja kružnog toka, te na području Kotor Varoša, kao i u Banjaluci.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na magistralnom putu Klašnice-Laktaši saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava se obilaznim putem kroz Laktaše, dok je zabranjen prolazak teretnih vozila, osim za vozila dostave i vozila čije odredište je prije zone radova.

Sav teretni saobraćaj preusmjerava se na auto-put. Iz pravca Gradiške petlja to je "Aleksandrovac", iz pravca Banjaluke kod hotela "Ćubić", iz pravca Prnjavora petlja "Drugovići", a iz pravca Srpca petlja "Laktaši".

AMS preporučuje vozačima koji putuju ili treba da putuju kroz Laktaše da koriste auto-put "Deveti januar" i na taj način smanje saobraćaj u centru ove opštine.

Radovi se izvode i na regionalnim putnim pravcima Tedin Han-Križ /granica Republike Srpske i FBiH/, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, Ukrina-Klupe, u mjestu Šnjegotina i Ukrina-Gornja Vijaka, dok je zbog klizišta obustavljen saobraćaj na dionici Mrakovica-Podgradci.

U FBiH danas će se zbog radova usporeno saobraćati na auto-putu u zonama petnji Lašva, Kakanj, Visoko i Podlugovi. Prolazak vozila reguliše saobraćajna signalizacija.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na putu Konjic-Јablanica zbog čega se saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim časovima, od 23.00 do 4.30 časova saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Јasen na putu Prozor-Јablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila mase iznad sedam i po tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Živinice-Banovići i Kaonik-Gromiljak.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Metaljka na putu Čajniče-Pljevlja moguć je prelazak granice u periodu od 7.00 do 19.00 časova.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram