PLAN UEFA ZA ZAVRŠETAK SEZONE Finale Lige šampiona 15. avgusta?

Plan UEFA je bio da se finale Lige Evrope igra 24. juna, a meč za trofej Lige šampiona 27. juna, te da se time stavi tačka na sve fudbalske mečeve u Evopi za sezonu 2019/20. Ali avaj…

FOTO: Laurent Gillieron/EPA

Pandemija korona virusa se još ne stišava u velikom dijelu Evrope, tako da je UEFA morala da mijenja plan. Najavio je to i predsjednik Aleksander Čeferin.


Na posljednjoj sednici sa predstavnicima 55 nacionalnih saveza UEFA je iznijela sljedeći plan, koji je danas objavila Gazeta delo Sport, prenosi Mozzartsport.

– Neće biti lako. Možda je čak utopija, ali san UEFA je da se Liga šampiona dovede do kraja. Postoje naznake da će sezona biti produžetna do druge polovine avgusta. Ideja je da se finale Lige šampiona igra 15. avgusta. Naredna sezona evropskih kupova bi, u tom slučaju, startovala u oktobru. To je posljednji prijedlog o kojem će se diskutovati i na narednom sastanku – objavila je Gazeta.


Ta informacija se u velikoj mjeri podudara sa onom koju je objavio Korijere delo Sport, da je UEFA dala direktivu nacionalnim savezima da svi šampionati moraju da se završe do 3. avgusta.


Može samo da se pretpostavlja da bi i kvalifikacije za evro kupove išle po ubrzanom tempu u drugoj polovini avgusta i u septembru, da bi u oktobru mogla da krene Liga šampiona.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram