Paprike s ukusom parmezana

Nesto lijepo za danas

FOTO: N.N

Sastojci:



6 paprika


200 g gauda sira


2 jajeta


50-100 g brašna


100 g prezli


30 g rendanog parmezana


biber, so, ulje


suva mješavina povrća u kesici


Priprema:

Operite i kratko ispecite paprike da omekšaju, pa ih ostavite u posudu zatvorene da se potpare i lakše oljušte. Ulje sipajte u veći tiganj i ostavite da se zagrije. Gaudu isijecite na šest komada, stavite u svaku papriku, a potom paprike uvaljajte u brašno, pa u umućeno jaje sa rendanim parmezanom i malo soli, i na kraju u prezle. Ovako pripremljene paprike prvo slažite na tanjir, a tek potom pržite na ulju, da fino porumene sa obje strane. Ispohovane vadite i stavljajte na tanjir sa nekoliko papirnatih ubrusa da se ocijedi višak masnoće.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram