Otac Gorana Ivaniševića prorekao čudesne uspjehe Novaka Đokovića

Božidar Maljković, predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije, gostovao je u emisiji "Sedmica", na Radio Beogradu, a između ostalih tema, govorio je i o odnosu Nikole Jokića sa medijima na prethodnom Svjetskom prvenstvu.

FOTO: Tanjug

Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković izjavio je da je teniser Novak Đoković primjer kako bi jedan vrhunski sportista trebalo da se ponaša i otkrio kako je za njega prvi put čuo u Splitu još 2005. godine.

"Bio sam u Splitu, poslom, kao bivši trener Jugoplastike a vreme sam provodio i na teniskim terenima. Jednom prilikom dolazim tamo, sedi 'šareno' društvo, veliki fudbaleri Šurjak, Buljan, Džoni, košarkaši Jerkov i Šolman, sekretar kluba Bilić, Ivanišević otac i sin, isto se otac zove Srdjan. I ja pitam, je li Splićani, šta ima novo. I kaže mi Srdjan, 'ima novo, vi u Beogradu imate jednog mulca, biće broj 1'. To mi kaže Srdjan, ja pitam Gorana, koji je inače dolazio i kod mene u Barselonu kad je putovao, kaže jeste. Ja ga pitam šta ga odvaja od drugih, a on mi pokaže na glavu", ispričao je Božidar Maljković.

On je u emisiji "Sedmica" Radio Beograda istakao i da je Novak Đoković apsolutni fenomen i kao sportista i kao čovjek.

"Da li ste ga ikad uhvatili ili u tužnim i srećnim trenucima da pogreši? Stariji čovek od njega bi pogrešio, dao neku nerezonsku izjavu, ali on nikada. Sve što je rekao, to je fantastično i može da uđe u udžbenike kako se ponaša jedan vrhunski čovek i sportista. Imam obećanje od njegove mame, sreli smo se nedavno u Parizu, išli smo zajedno u Marbelju, razgovarali smo i doći će ovde u OKS da primi pehar jer je jedno sedam-osam puta proglašen za najboljeg sportistu", rekao je Maljković.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram