„Orlovima“ rastu šanse za zlato: Serija otkaza za Svetsko prvenstvo, osipa se američki „Drim tim“

Serija otkaza velikih zvezda desetkovala je tim SAD za Svetsko prvenstvo.

FOTO: Charles Krupa

Greg Popovič sa preliminarnog spiska ne može da računa na Džejmsa Hardena, Entonija Dejvisa, Bredlija Bila, Si Džeja Mekaluma, Zajon Vilijamsona, Tobajasa Herisa i Erika Gordona, dok je zbog operacije prsta neizvestan i Kajl Lauri, piše „B92“.


Zbog toga je legendarni trener primoran da pozove zamene, a kako prenose američki mediji — to su Markus Smart, Džejlen Braun, Aron Gordon, Majk Konli i Dianđelo Rasel.


Sa originalnog spiska tu su još uvek — Herison Barns, Andre Dramond, Kemba Voker, Demijen Lilard, Kevin Lav, Kris Midlson, Majls Tarner, Kajl Kuzma, Bruk Lopez, Pol Milsap, Džejson Tejtum, Pi Džej Taker i Donovan Mičel.


Američki tim za SP u Kini se osipa, mnoge superzvezde otkazale su učešće, a samim tim — rastu šanse Srbije za zlato! Trenutna kvota da će „Orlovi“ postati najbolji na planeti prvi put nakon 2002. godine je — 13.


Nema sumnje da je ovaj sastav znatno „slabiji“ od prvobitnog, ali će Amerikanci, u svakom slučaju, biti glavni favorit na SP, predvođeni Lilardom, Vokerom, Lavom, Mičelom...


Popovič će 17. avgusta objaviti konačan sastav od 12 imena koja će činiti tim SAD na Mundobasketu.


„Uzbuđen sam što ću na kampu u avgustu raditi sa ovim momcima. Imamo odličan spoj veterana reprezentacije i NBA novajlija, uz nekoliko mladih igrača koji poseduju neverovatne mogućnosti. Cenim posvećenost i želju igrača, biće izuzetno teško izabrati 12 momaka. Radujem se radu sa svima njima, jer svi oni predstavljaju SAD i očekujem da svi Amerikanci stanu iza njih“, rekao je Popovič.


SAD će u Kini igrati u Grupi E, sa Turskom, Češkom i Japanom, a ta grupa se u drugoj fazi ukršta sa Grupom F, u kojoj su Grčka, Novi Zeland, Brazil i Crna Gora.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram