ORGIJALI UZ DROGU Podnesen izvještaj protiv sedam osoba, među njima i Tijana Ajfon

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, u okviru akcije kodnog naziva “Kristal”, podnijeli su izvještaj protiv sedam osoba zbog postojanja sumnje da su izvršila više krivičnih djela.

FOTO: srpskainfo.com

U saopštenju iz MUP-a Srpske navodi se da je riječ o krivičnim djelima organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom međunarodno navođenje na prostituciju Krivičnog zakona BiH, kao i neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, navođenje na prostituciju i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Izvještaj je podnesen protiv Z.Ć, S.P, M.T, T.M, V.K, Ž.V. i S.Š.

Srna nezvanično saznaje da je izvještaj podnesen protiv Zlatana Ćuka, Siniše Perića, Milisava Tomića, Tijane Maksimović, Vladana Kakuće, Željka Vujića i Slađana Šojića.

Oni su predati u nadležnost tužilaštava, koja će u skladu sa svojim nadležnostima nastaviti sa njihovim procesuiranjem, dodaje se u saopštenju.

– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske nastavljaju rad po ovom predmetu s ciljem utvrđivanja postojanja eventualnih elemenata krivične i prekršajne odgovornosti drugih lica koja su slobode lišena u okviru ove akcije – naglašava se u saopštenju.

Iz MUP-a Srpske podsjećaju da su policijski službenici Policijske uprave Bijeljina u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske juče realizovali akciju kodnog naziva “Kristal”.

U izvršenim pretresima u mjestu Suvo polje, pronađeno je i privremeno oduzeto: 14 paketića kokaina ukupne mase oko 46 grama, devet komada medicinskih droga, devet pištolja različitog kalibra, te jedan gasni pištolj, tri pancira, više od 20.000 KM u različitim valutama, dok je uhapšeno 16 osoba.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram