OPROŠTAJNO PISMO NIKO NIJE VIDIO Šok nakon što je djevojčica skočila sa osmog sprata

Trinaestogodišnja djevojčica koja je u ponedjeljak ujutro pronađena mrtva ispred zgrade u Ulici Kralja Tvrtka u Novom Travniku, ubila se skokom sa osmog sprata zgrade, a njeno tijelo pronašli su prolaznici oko šest sati ujutru i odmah su pozvali policiju.

FOTO: srpskainfo.com

Nakon informacije o ovoj tragediji pojavile su se informacije da je djevojčica prije skoka ostavila oproštajno pismo, ali izvor blizak istrazi iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjebosanskog kantona to nije mogao potvrditi.

– Oproštajno pismo niko nije vidio. Nijedan od kolega koji je radio na ovom slučaju nije mogao da kaže da to oproštajno pismo zaista i postoji – rekao je izvor iz MUP SBK.

On je potvrdio da Tužilaštvo SBK vodi istragu, te da je dobio informaciju da nema dokaza da se radi o krivičnom djelu, kao i da “ima naznaka da je u pitanju samoubistvo”.

Istraga je u toku.

Podsjećamo, roditelji djevojčice kažu kako su njihovu kćerku godinama psihički zlostavljale koleginice iz razreda.

– Želim da se zna zbog čega je moje dijete to napravilo. Uzrok je bilo svakodnevno psihičko zlostavljanje koleginica iz razreda. Znala je otići u školu zdrava, pa zove ispred škole da je dobila temperaturu, da je glava boli i povraća. I zaista, imala bi temperaturu, koja za sat u kući nestane. Ujutro kad se treba dignuti u školu, bolni bolesnik, povraća čitavo jutro. Više je izostajala iz škole nego što je išla. Sve zbog straha – rekli su roditelji. Oni su se obraćali učiteljici.

– Mi smo više puta pričali s učiteljicom koja problem nikada nije riješila. Nije ga znala riješiti, nego je sve zataškala, pa o svemu ništa nisu znali niti direktor ni pedagog – tvrde oni.

Trajalo je to, dodaju, pet godina, sve dok se u februaru ove godine, kada je već išla u šesti razred, Medina nije požalila nastavniku fizičkog vaspitanja.

– U februaru nas je pozvao pedagog i rekla nam da se Medina požalila nastavniku i da se samopovrijeđivala. Mi kao porodica smo odmah reagovali, odveli je psihijatru koja je u nalazu zaključila da su za njeno stanje krivi problemi u školi. Dala joj je terapiju koju je pila dva mjeseca i, nažalost, dogodilo se to što jeste – rekli su roditelji.

Nizada Skrobo, direktorka Osnovne škole “Safvet-beg Bašagić” Novi Travnik, koju je Medina pohađala, kaže kako ništa nije znala o ovome te je pozvala nadležno tužilaštvo da ispita cijeli slučaj.

– Šta god bih ja rekla, ispalo bi da se nešto pravdam. Treba tužilaštvo odraditi svoj dio posla zbog svih nas. Roditelji se nisu nikad obratili ni meni, ni pedagogu. Imali smo drugih slučajeva vršnjačkog nasilja u školi, ali, znate, djeca se uvijek tuku i mi to rješavamo. Pritužbi na tu učiteljicu nismo imali, čak su roditelji tražili da ostane, odnosno da se primi za stalno jer je bila na ugovoru na određeno vrijeme – rekla je Skrobo, piše Avaz.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram