Oprezno u saobraćaju-mokri kolovozi

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozi se po mokrim kolovozima zbog kiše koja je padala protekle noći, a magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i pored rijeka, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Vozačima se skreće pažnja da budu oprezni na putevima koji prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina zbog povećane opasnosti od odrona.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj.

Radovi su aktuelni na auto-putu Banjaluka-Gradiška, magistralnim putnim pravcima LJubinje-Trebinje, na području Banjaluke, Karakaj-Drinjača, Šekovići-Donje Caparde, Drinjača-Milići-Vlasenica, Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovao, na području Prnjavora, Banjaluke, Broda, Vlasenice, Prijedora, Kotor Varoša, Doboja, kao i na magistralnom putu Modriča-Doboj.

Usporeno se saobraća i na regionalnim putnim pravcima Tedin Han-Križ /granica Republike Srpske i FBiH/, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika i Ukrina-Gornja Vijaka.

Na području FBiH se svakodnevno od 23.00 do 8.00 časova na relaciji Doljani-Žitomislići-Buna-Dračevice-Podveležje kreće vangabaritni prevoz, a vozačima se preporučuje da budu oprezni i poštuju uputstva lica iz pratnje.

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila mase iznad sedam i po tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac na putu Jajce-Donji Vakuf, a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo /Jošanica-Rajlovac/, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno se zbog radova saobraća i dionicama Jablanica-Mostar /most Begića i Begovića/, Vitez-Travnik /Bila/, Tarčin-Konjic kod mjesta Zukići, Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Maglaj-Doboj /Mravići/ i Livno-Kamensko.

Kada je riječ o graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram