NOVI SKANDAL U BiH Mlinarević zbog smrti Sejranovića spustila zastavu na pola koplja

Ambasadorka Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević, poznata i u Hrvatskoj kao britka i medijski eksponirana spisateljica, zbog smrti pisca Bekima Sejranovića spustila je u petak naveče zastavu BiH na pola koplja, a zbog tog čina bi protiv nje mogao biti pokrenut disciplinski postupak u Ministarstvu inostranih poslova te zemlje.

FOTO: Martina Mlinarević Sopta/Facebook

Mlinarević je na Tviteru prethodno napisala “Umro je najtalentovaniji pisac mlade bosanskohercegovačke generacije. Tebi nije ni pokoj, ni smiraj, na kraju, nego bistro Bekime, ti si rijeka bio i rijeka ostao”.

Kako saznaje Radio Sarajevo, od Mlinarević je traženo da obriše objave na društvenim mrežama, što je ona odbila, te će po svemu sudeći protiv nje biti otvoren postupak u Ministarstvu inostranih poslova.

Mediji tvrde kako je zamjenik ministra inostranih poslova Josip Brkić (HDZ) tražio od ministarke inostranih poslova BiH Bisere Turković da se utvrdi na temelju koje odluke nadležnog tijela je spuštena zastava Bosne i Hercegovine na pola koplja u veleposlanstvu u Pragu.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram