NI ON NE POŠTUJE PROPISE Premijer FBiH, Fadil Novalić, šetao gradom BEZ MASKE

Lijepo vrijeme ovog vikenda uspjelo je izmamiti građane Sarajeva da izađu i prošetaju jednim od najljepših dijelova grada- Vilsonovim šetalištem. Jedan od šetača bio je premijer FBiH Fadil Novalić.

FOTO: srpskainfo.com

Ono što je primjetno na fotografijama jeste da Novalić nije nosio zaštitnu masku niti rukavice, a nije poštovao ni držanje distance u razmaku od najmanje 1,5 metar od drugih osoba.


Iako Krizni štab FBiH preporučuje građanima da u narednom periodu radi vlastite bezbjednosti i bezbjednostisvojih najmilijih ostanu u svojim domovima kako bi se zaštitili od korona virusa, ima onih koji ne poštuju ova pravila.

Prema današnjoj odluci Federalnog štaba civilne zaštite je naređeno da građani na ulici, odnosno javnim površinama, moraju poštovati epidemiološko-zaštitne mjere.


To podrazumijeva obavezno nošenje maski, pamučnih traka ili šala preko usta i nosa, kao i socijalnu distancu najmanje jedan i po metar.


Podsjećanja radi, u BiH je do sada potvrđeno 323 oboljelih od korona virusa, njih osam je potpuno oporavljeno dok je šestero preminulo, piše Klix.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram